Reina på vei til LFC-rival

Den tidligere Liverpool-keeperen returnerer trolig snart til engelsk fotball.

17. jul 2017 kl 22.12 Lars Frøsland

Mye tyder på at tidligere Liverpool-keeper José Reina slutter seg til Pep Guardiolas Manchester City i sommer.

Ifølge The Telegraph har Man City fått et bud på £2,6 millioner avslått. Napoli ønsker seg £4,4 millioner. Det er dog forventet at en avtale vil bli sluttført i løpet av de neste dagene.

Reina har de seneste årene spilt i Napoli, foruten et opphold i Bayern München.

LFC-helt

Reina var en viktig del av Liverpools glimrende lag under Rafael Benitez. Det ble riktignok få trofeer denne perioden, men Reinas enorme innsats i FA Cup-finalen i 2006 vil nok aldri glemmes på Anfield. Det ble det første trofeet han vant med Liverpool

Året senere gjentok han straffe-bragden mot Chelsea i Champions League. Da ble José Mourinhos menn sendt ut i semifinalen.

Reina slapp kun inn to straffer til sammen i disse to straffesparkkonkurransene.

Reinas andre trofé kom i 2012, da Liverpool beseiret Cardiff på straffer på Wembley. Reina reddet riktignok ingen straffer, men det holdt likevel til seier, da flere av straffene ble blåst til siden.

Reina var alltid en populær figur i Liverpool, og hadde flere solide sesonger mellom stengene på Anfield.

Hyggelig gjensyn?

Normalt kan det bli sure toner når spillere returnerer med rivaler, men det er ikke noe betydelig hat-forhold mellom Manchester City og Liverpool, så sjansen er nok stor at for at Liverpool-fansen vil gi ham applaus.

Samtidig skal det nok endel til for at Reina i det hele tatt vil spille særlig for de lyseblå. City har nemlig hentet Ederson Moraes fra Benfica – trolig som førstevalg. Reina, som spilte 394 kamper for LFC, er sannsynlig tiltenkt en rolle som backup i Man City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]