Roser Keïtas kreativitet

Tysk fotballekspert mener Naby Keïta har glimt av både Andrés Iniesta og N'Golo Kanté i spillet sitt.

1. jul 2017 kl 13.44 Arve Corneliussen

– Det er fantastisk å se hvor kjapt Keïta tilpasset seg til en ny liga, og hvordan han ble en av stjernene i sin nye klubb. Han er veldig underholdende å se på – spesielt måten han dribler på og pasningene han slår, sier den tyske fotballeksperten Archie Rhind-Tutt i Liverpool Echos podcast.

– Spesielt vil jeg trekke frem driblingene. Målet mot Mainz i april har klistret seg i hjernen – måten han bare drev forbi fem motspillere fra midtbanen, spilte vegg på kanten av sekstenmeteren og avsluttet, legger han til.

På tross av at Liverpool skal være villige til å betale så mye som £70M for Keïta, er det ikke sikkert Leipzig kommer til å selge.

Det kan være dårlig nytt, slik Rhind-Tutt beskriver midtbanejuvelen.

– Iniesta er forbildet hans. Foran kamper denne sesongen har Keïta sett på klipp av ham for inspirasjon. Han er nok litt kjappere enn Iniesta, men jeg ville likevel hatt Iniesta på laget mitt. Det er også tingen – man assosierer ikke gode driblere med å være gode pasningsspillere, men det er Keïta, mener Rhind-Tutt.

– Han er også aggressiv defensivt, og måten han jager ballen tilbake på kan minne litt om N'Golo Kanté. Det er bare ett element, for Keïta tilbyr mer fremover i banen, sier han, og understreker samtidig at han ikke synes Keïta er bedre enn Kanté.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]