James Milner:– Salah har allerede vist at han er en klassespiller

Visekapteinen skryter ikke bare av Liverpools rekordsignering, men av hele angrepsrekken etter Wigan-kampen.

15. jul 2017 kl 10.47 Arve Corneliussen

– Salah spilte veldig bra. Han er en klassespiller. Det har han vist på den lille tiden han har vært her, og jeg fått merke det på nært hold også. Han er et fantastisk tilskudd til stallen, og det var fint for ham å få målet sitt, sier James Milner til Liverpoolfc.com.

Mohamed Salah spilte høyreving i første omgang. I angrepsrekken hadde han med seg Coutinho og Roberto Firmino, med Adam Lallana, Ben Woodburn og Gini Wijnaldum hakket bak.

– De er alle klassespillere, og det er lett når du er så god som de er. Alle er veldig kreative, har gode bevegelser, gode touch, øye for en pasning og uegoistiske. Dette er en stor del av spillet vårt, og du trenger åpenbart spillere som ofrer seg for laget. Med og uten ballen kan de tre spillerne fremme gjøre det, skryter visekapteinen.

En del av oppkjøringen

Spillet i andre omgang så ut til å være noe preget av at regnet begynte å hølje ned, men Milner er fornøyd med å få enda en omgang under beltet.

– Banen var vanskelig, men det var likt for begge lag. Det var ikke ideelt for pasningsspillet, men vi håndterte det. I preseason teller ikke resultatet. Vi vil alltid vinne, men det var en god treningsøkt for oss, forklarer Milner.

– Det var 45 minutter til med kampsituasjon, der vi fikk øvd på de tingene som er lettere å få gjort i kamp enn på trening. Bevegelser og mønster, legger han til.

ANDRE OMGANG:
ANDRE OMGANG:  James Milner ble byttet inn i pausen for Jon Flanagan. Han fikk en gedigen mulighet til å avgjøre kampen i det 89. minutt, men fikk ikke plassert avslutningen langt nok til siden.

Hong Kong på søndag

På søndag reiser Liverpool til Hong Kong for å delta i Premier League Asia Trophy, før Bayern München venter i Audi Cup i Tyskland.

– Helt til de siste kampene handler preseason bare om å komme i form. Det er viktig å få de minuttene og bevegelsene inn i kroppen. Du jobber hele tiden med forskjellige systemer og bevegelser, slik at det skal være naturlig når sesongen begynner.

– Det handler om å skarpheten tilbake. Du glemmer ikke det du øvde på forrige sesong, men rytmen må komme tilbake. Det kommer. Nå har vi fått trent mye, også venter det mye reising og mange kamper fremover. Lørdag har vi en hviledag etter ni knallharde dager, før vi er på an igjen, forteller Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]