Scoret sitt første bortemål på to år

Gini Wijnaldum mener Hertha Berlin var en tøff motstander på tross av sifrene.

30. jul 2017 kl 08.59 Arve Corneliussen

Ifølge Liverpool Echo scoret Gini Wijnaldum samtlige seks mål på hjemmebane forrige sesong. For Newcastle året før scoret han elleve ganger – også der samtlige på hjemmebane.

– Jeg scoret på bortebane for Newcastle i flere kamper før sesongen startet. Nå håper jeg at jeg kan gjøre det for Liverpool i ligaen også. For meg handler det ikke noe om hvor jeg scorer, for jeg blir glad så lenge jeg scorer, sier Wijnaldum til LFC TV, gjengitt av Echo.

Hardt arbeid

Nederlenderen forklarer at spillerne kjente fredagen med tre økter i beina under kampen.

– Vi jobber veldig hardt og trener mye. Å spille en slik kamp rett etter all treningen var veldig vanskelig. Det var ikke så veldig komfortabelt – kanskje resultatet tilsier noe annet, men det var veldig hardt, mener midtbanespilleren.

– Hvis trener hardt og du får det inn som en del av spillet ditt, kan du få glede ut av det. Hvis ikke, føles det som du gjør det uten grunn. Nå trener vi veldig hardt, og så langt tjener vi på det. Vi kan være stolte av oss selv.

Vingsamarbeid

Wijnaldum er også svært imponert over Mohamed Salahs innflytelse fra første spark på ballen.

– Salah flyr. For å være ærlig så jeg ikke målet fordi jeg var i garderoben, men jeg hørte at det var et fint mål. Han har funnet seg godt til rette. Han er ikke bare en fantastisk spiller, men også en veldig god person. Det gjør det lettere for både han og oss.

– Det er alltid fint å spille med gode spillere, men spesielt når de er raske. Det får du med Mané og Salah. Når motstanderne må være obs på to raske spillere, blir det lettere for alle andre. Det åpner opp mer rom i hele banen. Alle kan dra nytte av kvaliteten deres, mener Wijnaldum.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]