Slik blir preseasons første dag

I dag starter sesongen på Melwood. I morgentimene vil den første gruppen med spillere melde seg til innsats i West Derby.

5. jul 2017 kl 08.36 Einar Kvande

22 spillere vil melde seg til tjeneste på Melwood nå på morgenkvisten, og fokus vil umiddelbart bli rettet mot sesongen 2017-18, opplyser Liverpoolfc.com.

I dag er det testing som står på programmet, der Jürgen Klopps stab vil foreta en rekke ulike tester for å samle informasjon om spillernes form og fysiske tilstand.

Veiing og måling

Dagen starter med at de 22 spillerne blir delt i to grupper, hvor alle først skal på vekta. Deretter skal det måles høyde, og man skal sjekke kroppsmasse og en rekke andre ting før de får spise frokost.

Bevegelser og fysioterapitest

Deretter beveger troppen seg til styrkerommet på Melwood, der man vil teste spillernes bevegelser og hvor myke de er.

Det blir tre stasjoner der data blir målt, og spillerne skal gjennom flere ulike fysiske øvelser. Seansen blir også filmet.

Laktat-test

Spillerne blir delt i to grupper, som skal ut og løpe på en friidrettsbane. Spillerne skal løpe tre runder før blodprøver blir tatt fra det ene øret for å teste puls og laktatverdier.

Løpingen skal gjøres i en spesifikk hastighet. Til å begynne med åtte kilometer i timen før en to minutters pause. Deretter 10 kilometer i timen, med en ny to minutters pause, og så til slutt 20 kilometer i timen.

Spenst

Etter lunsj skal spillerne avgårde til et nytt sted, hvor spenst skal måles og man vil se hvor høyt spillerne kan hoppe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]