– Slike spillere forstår hverandre

Det er ikke tilfeldig at Coutinho og Salah har funnet tonen på banen, mener sjefen.

29. jul 2017 kl 22.15 Marius Rabben

Duoen viste seg først frem i Hong Kong, og kombinasjonen stemte igjen da Mohamed Salah lobbet inn 3–0 mot Hertha BSC lørdag.

Philippe Coutinho slo en glimrende stikker fra midtbanen, og lynhurtige Salah, som løp fra forsvaret, hadde ingen problemer alene med Rune Jarstein.

Vil at spillerne skal merke kjøret

– Jeg tror spillere som det forstår hverandre, sier Jürgen Klopp under pressekonferansen etter seieren.

– Det er en fin ting med spillere av det kaliberet. Pasningen var flott, og avslutningen var heller ikke særlig dårlig.

I forkant ledet Liverpool med to mål til pause. Domonic Solanke headet flott inn ledermålet på innlegg fra Adam Lallana, før han gjenvant ballen og satte opp angrepet som endte med en lav, presis avslutning i nettet av Gini Wijnaldum.

Klopp sier han er fornøyd med gjennomføringen og resultatet, og vet hvor slitne spillerne sine var allerede før kampen.

– Det er dette jeg forventer. Vi gjør det fordi vi ønsker at det skal føles vanskelig for spillerne, sier manageren.

I går gjennomførte spillerne hele tre økter i Rottach-Egern i Bayern, mens det dagen i forveien var to. Hensikten er, i tillegg til treningen, å sette spillerne på prøve med tunge bein i kampsituasjonen.

– Tok foten av pedalen

– Det er ikke den eneste grunnen, men vi har en del ting å gjøre. Det var alt det vi gjorde i går og dagen før, mens i dag har vi hatt en ganske lang reise hit, med buss, fly, buss, hotell, buss, så her. Det er ikke det vi vanligvis gjør på en kampdag, men vi ønsket at det skulle være tøft.

– Man kunne se etter en halvtime at noen tok foten litt av pedalen. Spillerne trodde det var over allerede, og så yppet Hertha seg og gjorde det vanskeligere for oss. Vi var litt på etterskudd i noen situasjoner, så de hadde sine forsøk.

– Etter 1–0 kunne vi sluppet inn, men Simon (Mignolet) var på plass. Vi forsvarte oss deretter med lidenskap når organiseringen var fraværende. Så lenge man vinner, er jeg fornøyd. Det er det viktigste i fotballen.

– Det oste modenhet

– I andre omgang scoret vi et mål, men så klarte vi å styre kampen. Det er veldig viktig, spesielt fordi spillerne ønsker å vise at de er i stand til det. Det oste modenhet, og jeg er veldig fornøyd med det, sier Klopp.

Over tre uker inn i oppkjøringen gjenstår det nå akkurat to uker til ligaåpningen borte mot Watford.

– Vi er ikke der vi ønsker å være, men i pre-season må man jobbe hardt, spesielt i England, hvor man har én oppkjøring og så en lang, lang sesong. Så for øyeblikket er det bra at alle ser positive ut, akkurat slik det bør være.

– De nye spillerne er kanskje bedre enn folk trodde de ville være. Vi sa tidlig at vi ønsker å bygge videre på den kvaliteten vi hadde forrige sesong. Akkurat nå er vi veldig fornøyde, men den beste nyheten er at vi ikke har mange skader.

– Dersom vi kan holde oss skadefrie, kommer vi til å være solide. Dessverre er de andre lagene i England også ganske solide, så vi er nødt til å være det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]