– Snakk om Plan B viser mangel på forståelse

Jürgen Klopp mener at sprekken forrige sesong handlet om mangel på selvtillit, ikke at Liverpool sliter mot dype forsvar.

26. jul 2017 kl 10.04 Arve Corneliussen

– Jeg vil si at vi spilte med selvtillit helt frem til 31. desember da vi spilte mot Manchester City. Det var en enestående kamp fra begge lag. Vi vant fortjent, men den kunne gått begge veier, sier Jürgen Klopp til Goal.com.

To dager senere spilte Liverpool mot Sunderland på Stadium of Light.

– Det var en helt annen kamp. Det er et lag med et dypt forsvar og vi kom gjennom to ganger, men de fikk to straffer. Like etter var det en følelse i garderoben om at «kanskje vi ikke er gode nok. Vi kastet bort sjansen vår», forklarer Klopp.

– Det var bare en kamp! Alle gir bort poeng. Selv Chelsea, selv om det ikke skjedde så ofte. Alt handler om hvordan du håndterer slike situasjoner, og det er noe vi jobber med.

SAVNET:
SAVNET:  Jürgen Klopp merket at årets spiller valgt av Liverpool-spillerne, Sadio Mané, var bortreist i januar. Nå er senegaleseren tilbake i full trening, og er aktuell til kampen mot Hertha Berlin på lørdag.

Plan B

Manageren mener Liverpool hadde tre problemer i januar – ikke nok selvtillit, for mange skader og en Sadio Mané som var bortreist.

– I februar merket vi kjøret det hadde vært i januar. Vi var ikke tilbake før i mars. Vi vant kamper igjen, men mange folk sa «det er ikke den samme fotballen, de sliter», sier Klopp.

– Alle hører på dem som sier at vi ikke har en Plan B, og at vi ikke kan spille mot dyptliggende lag. Vi knuste lag i starten av forrige sesong ved å bruke stilen vår på forskjellige måter. Som mot West Bromwich på Anfield, der vi sørget for å gi dem få dødballer siden de er så sterke der.

– Snakket om Plan B viser mangel på forståelse. I øyeblikk du ikke er så selvsikker, klarer du ikke å forandre på så mye – det er på grunn av usikkerhet.

– Det handler ikke om å vise alt du kan, som «hei, her er Plan D, F og Q». Min jobb er ikke å vise at jeg kan 1000 forskjellige måter å lede laget på, men å gjøre hva som er best for laget med de spillerne og ferdighetene vi har, mener Klopp.

INNOVERVING:
INNOVERVING:  Jürgen Klopp har nylig uttalt at da Bayern München var på sitt beste, var det med Arjen Robben og Franck Ribèry som vinger på motsatt side av foretrukket fot. Kanskje ga han et tegn på hvordan Liverpool vil spille kommende sesong.

Ser på Robben

Manageren mener at så lenge det er han og støtteapparatet som er tettest på spillerne, gir det ingen mening å høre på hva folk som ikke er involverte mener.

Han bruker Bayern Münchens stjerneving Arjen Robben som eksempel.

– Uansett hva folk sier om Robben, leverer han. En gang kommer han til å skyte fra en vanskelig vinkel, og alle sier «hvorfor skjøt han?». Neste gang skyter han fra samme vinkel igjen – og scorer. Da mener alle at det var en god idé å skyte derfra.

– Han bryr seg ikke om hva andre folk tenker, han vet at laget trenger ferdighetene hans. Regelen er at det er bedre om du har elleve spillere som gjør den samme tingen feil, enn om hver enkelt spiller gjør det han vil, forklarer Klopp.

Skryter av Firmino

Den karismatiske manageren vil heller ikke ha noe av snakket fra dem som kritiserer Firmino for å ikke score ofte nok.

NUMMER 9:
NUMMER 9:   Journalistene som følger Liverpool tettest hevder å vite at Jürgen Klopp ikke er ute etter en ny spiss. Dermed ligger det an til at Roberto Firmino spiller en ny sesong som nummer ni – i tråd med hans nye draktnummer.

– Hva?! Han er en veldig god spiller, selv uten å score. De andre drar nytte av måten han leser spillet på. Enestående! Hva om han begynner å bli usikker, tenker at han må score oftere og begynner å skyte fra umulige vinkler, når han vanligvis ville spilt en smart pasning eller gått på et løp som åpnet opp rom?

– Vi må ha én plan, én stemme og samme tro. Det kommer ikke alltid til å fungere perfekt. Vi er ikke perfekte, men det er vår måte å gjøre det på.

– Jeg er virkelig positiv når jeg ser hvilke spillere vi har. Holdningene og læreviljen. Alle spillerne har en god grunn til å være i Liverpool – en veldig god grunn, konstaterer Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]