Mamadou Sakho:Snart et år i fryseboksen

Mamadou Sakho har hatt et turbulent år, og Jürgen Klopp vil fortsatt ikke gi han noen lovnader.

14. jul 2017 kl 10.10 Arve Vassbotten

Det nærmer seg nå et år siden problemene mellom Mamadou Sakho og Jürgen Klopp eskalerte for alvor.

26. juli i fjor ble det kjent at Sakho hadde blitt sendt hjem fra treningsoppholdet i USA på grunn av dårlige holdninger.

– Han mistet nesten flyet til USA, han misset en økt og han var for sen til et måltid. Vi har noen regler og de må respekteres. Dersom noen ikke respekterer dem, må jeg reagere. Mister man en økt, så mister man en økt. Også skadde spillere har økter, sa Klopp et par dager seinere.

– Kan aldri gi tilbake det de tok fra meg

Reaksjonen fra Klopp kom på toppen av den uheldige dopingsaken på tampen av 2015-2016-sesongen.

Sakho misset blant annet Europa League-finalen og EM på grunn av en suspensjon for en positiv dopingprøve.

Selv om han seinere ble frifunnet, var det likevel et tillitsbrudd at han hadde tatt preparater som ikke var godkjent av klubben.

– Jeg jobbet så hardt for å være godt forberedt for EM, og for å kunne hjelpe landet mitt. Det å kunne spille i den franske landslagsdrakten på hjemmebane. Nå får jeg aldri gjort det. Uansett hva de sier eller gjør, så kan de aldri gi tilbake det de tok fra meg, sa Sakho til The Guardian tidligere i år.

I et intervju med Canal Football Club snakket han også om det som skjedde i preseason, og bekreftet at han fikk bot.

– Jeg ser ikke på meg selv i det hele tatt som en som hever meg over reglene, og jeg respekterer alle. Jeg betalte boten min, jeg fikk sanksjoner, jeg ba om unnskyldning til lagkameratene mine og manageren.

– Bortsett fra det, vil jeg ikke gå innpå noe, sa Sakho i intervjuet.

Etter at han ble frifunnet fikk han akillesproblemersom som satte han utenfor i preseason i fjor.

Snapchat-utbrudd

Til tross for klare oppfordringer fra Liverpool om å finne seg en annen klubb i fjor høst, valgte Sakho å bli.

Han ville kjempe seg tilbake i laget og avslo lånetilbud fra klubber som Stoke, West Bromwich og Besiktas.

Han slapp imidlertid bot etter et utbrudd på snapchat i slutten av september der Sakho blant annet hevdet at klubben har løyet om grunnen til at han holdes borte fra laget.

Klopp skal i etterkant ha gjort det klart at han ikke ville tolerere flere krumspring fra Sakho på sosiale medier, og manageren skal ha fortalt franskmannen at utbruddene hans vitnet om mangel på respekt for de andre spillerne.

SKADET:
SKADET:  Etter en god periode i Palace ble Sakho skadet i slutten av april, noe som ødela sesonginnspurten.

Fant igjen formen i Palace

Etter nok et halvår uten spill annet enn på U23-laget var det først på overgangsvinduets siste dag i januar at Sakho fant seg en ny klubb. Seint på kvelden 31. januar ble det klart at han gikk til Crystal Palace på lån ut sesongen.

Liverpool fikk 2 millioner pund for utlånet og Palace betalte lønnen.

Sakho fikk igjen vist hva han var god for, og storspilte for Sam Allardyce. Men mot Tottenham i slutten av april ble Sakho skadet igjen.

Palace var på det tidspunktet klare på at de ønsket å kjøpe han, men så forsvant Big Sam fra klubben og i sommer returnerte Sakho til Liverpool igjen - til tross for at interessen fortsatt er der.

At Everton betalte £25M for Michael Keane, på tross av at han bare hadde ett år igjen av kontrakten, bidrar til at Liverpool står fast ved priskravet på 30 millioner pund. Sakhos kontrakt går til 2020.

I OPPTRENING:
I OPPTRENING:  Mamadou Sakho på Melwood i sommer.

Døra på gløtt?

Veien tilbake til Liverpools startsoppstilling virker fortsatt like lang som i fjor høst for Sakho, og han blir trolig ikke med troppen til Hong Kong i neste uke.

Da Klopp fikk spørsmål om Sakho etter den første treningskampen mot Tranmere, lukket han likevel ikke døra helt igjen for at franskmannen kan komme tilbake.

– Først og fremst trenger han å bli hundre prosent frisk, så får vi se, var alt Klopp sa om den saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]