– Spillerne er klare til innsats

Optimistisk Jürgen Klopp etter sitt første møte med spillerne for sommeren.

5. jul 2017 kl 15.26 Einar Kvande

Jürgen Klopp og omtrent halvparten av hans førstelagstropp startet i dag sesongforberedelsene på Melwood. Fysiske tester sto på agendaen i dag.

– Vi har alle hatt en vidunderlig ferie, som absolutt var fortjent, uttalte Klopp til Liverpoolfc.com etter sommerens første arbeidsdag på Melwood.

– Jeg møtte guttene på morgenkvisten, og jeg så det på ansiktene deres at de var klare for innsats. Så da er jeg klar for innsats også. Det er bra.

– Dette er selvsagt ikke den treningen de liker best. Man har gjerne et ambivalent forhold til preseason. Du ønsker ikke å gjøre det, men du vet det er nødvendig at du gjør det. Du har ingen god følelse på forhånd, men det er herlig etterpå.

– Vi har gjort unna det første steget. Det er bra. Det er viktig for oss å vite hvilket nivå spillerne befinner seg på med tanke på de kommende ukene. Alle virket å være i ganske god form.

Ikke fulltallige før om to uker

Spillere som Mohamed Salah, Philippe Coutinho, Adam Lallana, Emre Can, Dejan Lovren, Simon Mignolet og Georginio Wijnaldum vil ikke være på plass på Melwood på en god stund ennå, siden de var opptatt med landskamper etter sesongslutt.

– De spillerne som har spilt landskamper er ikke her. De vil ha to uker til med ferie, opplyste Klopp.

– De vil ha fulgt en plan når de starter treningen sammen med oss. Vi er hele tiden i kontakt med dem. De må melde fra til oss etter hver økt de gjør.

– Vi var også i kontakt med dem før og etter landskampene de spilte, for det er viktig at vi vet hvordan de hele tiden føler seg. For meg er ikke dette arbeid egentlig. Jeg er interessert i det. Jeg har hatt kontakt med dem alle.

Skal være klare når alvoret starter i august

Nå skal spillerne som er tilbake på Melwood gjennom et nøye planlagt treningsprogram, som skal få spillerne i form til Premier League starter i august.

– Det er bare noen få uker til vi skal ut i kvalifiseringskampene til Champions League, og da vil vi kjenne presset.

– Men nå har vi tid til å forberede oss, og vi må benytte oss av det grunnlaget vi la forrige sesong. Det var ikke så dårlig. Vi vet alle sammen at det kunne ha vært enda litt bedre, men det kunne også ha være mye dårligere. Vi var et av de fire beste lagene i England forrige sesong. Nå ønsker vi å konsolidere stillingen, og jobbe videre for å forbedre oss.

– Troppen vil være sterkere den kommende sesongen enn den var i fjor. Det er all grunn til optimisme, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]