Torbjørn Flatin:– Tror Coutinho blir

Redaktøren kommenterer hva han tror om van Dijk og Coutinhos overganger, og forklarer hvorfor Stewart ble solgt.

21. jul 2017 kl 22.57 Arve Corneliussen

– Jeg har ikke vært blant dem som har vært mest redd for at Coutinho skal forsvinne, og jeg tror ikke det kommer til å skje. Hvis Barcelona har blinket seg ut Coutinho kan det bli vanskelig, men jeg føler meg likevel trygg på at han blir hvert fall ett år til, sier Kopite-redaktør Torbjørn Flatin.

Liverpool avslo fredag et bud på £72M for brasilianeren, og Flatin tror ikke nettopp nasjonaliteten hans er positivt for Liverpool.

– Det er ofte slik at sør-amerikanere, eller spillere fra syd i Europa, drømmer om å spille for Barcelona eller Real Madrid. Når de klubbene kommer inn for fullt, klarer ikke engang Manchester United å beholde Cristiano Ronaldo. Sånn føler jeg det er litt her.

BUD:
BUD:  Barcelona har fått avslått et bud å £72M, men Guillem Balague hevder å vite at de kommer til å gå høyere. Overgangen kan avhenge av Neymars situasjon, som linkes til PSG.

– Det positive er at Liverpool har gode kort på hånden. Han har en lang kontrakt med høy lønn, og en ung familie som er etablert på Merseyside. Jeg tror ikke det har noen negativ effekt at Lucas og Moreno forsvinner, for han har fortsatt gode kompiser i Firmino og flere igjen i Liverpool.

– Selv om en spiller ikke er til salgs, finnes det ofte en pris som gjør at han er det likevel. Det er også viktig å vise at du kan holde på de spillerne du aller helst vil holde på.

Om van Dijk

Fredag ble det at Virgil van Dijk ikke reiser med resten av Southampton-troppen på treningsleir. Han har nemlig bedt om å få dra, men manager Mauricio Pellegrino tror fortsatt han blir.

Flatin har heller ikke trodd særlig på en overgang.

– Jeg har sagt at jeg skal sykle til Liverpool dersom Mbappé kommer. Kjøper de van Dijk skal jeg ikke sykle noe sted, men det kan være jeg må svelge noen kameler. Jeg trodde Liverpool hadde brent for mange broer da de måtte unnskylde seg. Nå ser det ut som de kanskje har fått det som de vil, ved at spilleren streiker, sier Flatin.

TRENER ALENE:
TRENER ALENE:  Virgil van Dijk trener nå alene etter å ha bedt om å forlate Southampton. Mauricio Pellegrino forklarer at han kun vil ha spillere som er 100 prosent til stede.

– Jeg skal med glede si at jeg tok feil der dersom han kommer. Van Dijk er en sånn spiller overgangsvinduet dreier seg mye om for Liverpool. Stopper er en litt undervurdert posisjon for meg – hvis du ser på vinnerlagene rundt omkring, og ikke minst i Liverpools historie, spiller det store stoppere på de store lagene.

– Han virker som den lederskikkelsen Klopp har blinket seg ut. Van Dijk kan bli det Hummels var for ham i Dortmund. Hvis Liverpool får tak i ham for £60-70M og han blir helt sjef, vil han være verdt hvert eneste pund.

– At han nekter å trene er positivt for muligheten til å hente ham, det er det ikke noen tvil om, mener redaktøren.

Om Stewart-salget

Da Liverpool hentet Andy Robertson, gikk Kevin Stewart motsatt vei og ble klar for Hull. Han skal ha kostet Championship-klubben £8M, noe Flatin mener er bra handel av Liverpool.

BORTE:
BORTE:  Fredag bekreftet Liverpool at de har solgt Kevin Stewart til Hull. Han skal etter ryktene koste Championship-klubben £8M.

– Det er god business. Det var akademidirektøren, Alex Inglethorpe, som kjente ham fra Tottenham, som hentet ham til LFC. I første rekke som et forbilde for ungguttene på akademiet. Jeg tror ikke Liverpool hadde veldig store forhåpninger angående et førstelag, så å få £8M ser veldig bra ut, mener Flatin.

– Inglethorpe hentet ham fordi han har god mentalitet og innstilling. At han fikk sjansen på førstelaget var litt tilfeldig etter en skade på utlån, men han gjorde det da såpass bra at han ble en del av førstelagstroppen.

– Det er ikke noen overraskelse at han ikke blir vurdert som god nok. Han hadde ikke nok kvalitet, men kom langt med gode holdninger og innstilling, konstaterer Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]