Tror forsvarerne frykter Salah

Joël Matip snakker om Salah, samarbeidet med Lovren og hvordan han skal forbedre seg denne sesongen.

22. jul 2017 kl 09.42 Arve Corneliussen

– Det er godt at han er på mitt lag! Jeg tror vi får mye gøy med ham denne sesongen. Jeg har hatt litt flaks på trening, for så langt har han alltid vært på mitt lag. Jeg har sluppet å løpe etter ham. Det er mye fart der, sier Joël Matip til Liverpool Echo.

– Han har mye kvalitet, og han kommer til å bidra mye for oss. Det er jeg helt sikker på, legger kameruneren til.

I dag spiller begge finalen i Premier League Asia Trophy mot Leicester.

– Vår jobb som spillere er å komme oss i god form. Det er fokuset vårt. Været er veldig forskjellig fra i England – det blir litt mer intenst, men det er derfor vi er på treningsleir, konstaterer Matip.

Ikke fornøyd

Matip høstet mye skryt for prestasjonene sine i debutsesongen, men selv er ikke kameruneren helt fornøyd.

– Det var ikke den verste sesongen jeg kunne hatt, men jeg kan forbedre meg mye. Jeg trenger litt tid. Det tar alltid litt tid å tilpasse seg til en ny liga, og noen ganger må du kunne forstå hva medspillerne vil uten å snakke med dem først. Jeg er ikke 35, så jeg kan fortsatt bli bedre, mener Matip.

Den elegante stopperen tok et stor avgjørelse da han forlot Schalke, men føler det var riktig valg.

– Intensiteten var ikke noe overraskende. Jeg så mange Premier League-kamper før jeg dro hit. Det er gøy å spille mot gode lag hver uke, og spesielt ved siden av de utrolige spillerne jeg har på mitt lag. Bundesliga er ikke like fysisk. Jeg spilte med dem i Europa, så jeg kjente til slikt spill fra før.

OPPKJØRING:
OPPKJØRING:  Kameruneren forklarer at han nå er helt skadefri, og håper han har lagt skadeproblemene bak seg.

Liker Lovren

Da begge var skadefrie var det Dejan Lovren han dannet stopperpar med. Kameruneren setter pris på samarbeidet.

– Vi har hatt et godt forhold fra dag én. Det er veldig lett å få et godt forhold til ham. Vi har ganske forskjellig spillestil, og det passer godt sammen. Vi kan også snakke tysk sammen, så det hjelper oss, forklarer Matip.

– Vi bruker angrepsspillerne lengre fremme. De jobber hardt, og vinner ballen ofte tilbake. Det gjør også at vi står litt høyere med forsvaret. Hvis de seks fremste presser høyt og forsvaret ikke følger etter, går det ikke så bra. Hele laget må spille på samme måte.

– Jeg jobber med formen min nå. Jeg har ingen problemer eller smerte, og håper jeg kan holde meg skadefri lenger denne gangen.

Om van Dijk

Matip sier at van Dijk-ryktene ikke gjør ham mer motivert.

– Hva kommer klubben til å gjøre? Jeg vet ikke. Det er ikke midt område. Jeg fokuserer bare på ting jeg kan forandre. Jeg har lyst til å forbedre meg for mitt eget beste, ikke for noen andre, forteller Matip.

Ifølge Echo har Jürgen Klopp vært klar på at de må slippe inn færre av de klønete målene, og forlanget mer kvalitet og konsentrasjon i forsvar.

– Jeg mener vi har mye kvalitet. Kanskje er det noen ting jeg eller lagkameratene kan forandre, men jeg er ikke i tvil om kvaliteten vår. Vi jobber veldig hardt for å ikke slippe inn like mange mål. Ingen forsvarer ønsker å slippe inn så ofte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]