Uten seier i Nuneaton-turneringen

Liverpools U23-lag fikk bryne seg på tøff motstand i helga.

31. jul 2017 kl 10.10 Marius Rabben

Med beina stinne av trening spilte mannskapet til Neil Critchley to kamper på to dager på The Coombe Abbey Arena i helga. Først endte det målløst mot Coventry Citys førstelag på lørdag, så tapte de 1–3 for PSV Eindhoven B søndag.

U23-sjefen er fornøyd med innsatsen til spillerne, selv om resultatene kunne vært bedre.

– God erfaring

– Med tanke på at vi møtte et Football League-lag som er én uke unna sesongstarten sin, var det mye positivt å ta med seg, sier Critchley til klubbens nettsider.

Mot Coventry City, som rykket ned til League Two i mai, skapte de røde flere store muligheter. Yan Dhanda var nærmest med et frispark i stolpen fra 25 meter, mens Toni Gomes ble stoppet da han fikk sjansen fra kloss hold.

– Vi ønsker å være bedre på den siste tredjedelen ettersom vi ikke truet dem nok, men vi forsvarte oss bra, oppsummerer Critchley.

– Det var en god erfaring for disse guttene, for de får ikke sjansen til å spille mot seniorspillere som dette altfor ofte. Så dette var et steg opp, men de håndterte det bra.

Kane med scoring

I oppgjøret mot nederlandske PSV startet Liverpool oppløftende og tok ledelsen ved Herbie Kane, som er tilbake for fullt etter å ha slitt med skade fra forrige sesong. Men så raknet det.

– Det var nok en god kamp, og vi spilte egentlig ganske bra. Vi dominerte de første 20–25 minuttene og tok ledelsen, men så scoret de med sitt første skudd på mål, forklarer treneren.

– Nesten rett etterpå gikk de opp til 2–1, og i starten av andre omgang scoret de et fantastisk mål som sørget for 3–1. På det stadiet lurte vi på hvordan vi kunne ligge under, men vi holdt det gående og skapte noen bra sjanser, uten å score.

– Totalt sett var det godt for guttene å få noen flere minutter under beltet, noe som er viktig i denne perioden av pre-season, sier Critchley.

Dette var U23-lagets fjerde og femte treningskamp i sommer. De åpnet med seier mot Rhyl (2–1), MTK Budapest (5–2) og Rapid Wien (3–1), og om elleve dager spilles sesongpremieren mot Swansea på bortebane.

I helga sikret for øvrig Gerrard og U18-laget tredjeplassen i en vennskapsturnering i Sveits, der de slo Juventus i bronsefinalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]