Jürgen Klopp etter kampen: – Været er utfordrende

Manageren var fornøyd med dagens spill, spesielt offensivt.

19. jul 2017 kl 17.26 Arve Corneliussen

– Det var varmt! Luftfuktigheten her er noe helt nytt for meg. Jeg har aldri trent et lag i slike forhold. Turen har vært ekstraordinær så langt, og regnet har vært utrolig. Vanligvis dropper jeg å gå på tur med hunden når det er slikt vær, siteres Jürgen Klopp av AnfieldHQ ved kampslutt.

– Vi trente i morges, men de kunne ikke klippe gresset fordi det var så vått. Spillerne nyter virkelig været – det er en god blanding av fotball og vannpolo.

God motstand

Manageren var fornøyd med tegnene han så i 2-0-seieren mot Crystal Palace.

– I dag var vi tilbake. Mot Wigan var vi ikke så bra, men i dag var vi veldig bra. Vi fikk se hvor gode Crystal Palace er. Spesielt er Benteke og Zaha gode spillere, og det var bra for Trent (Alexander-Arnold) å spille mot Zaha i første omgang.

– Jeg er fornøyd med guttene. Vi trenger kvalitet, og vi må vise at vi har det på banen. Vi har mange kamper foran oss, og sesongen starter tidlig i august. Frem til februar skal vi spille tre kamper i uken. I dag var vi bedre enn jeg forventet. Vi har trent hardt, men guttene spilte virkelig bra likevel.

– Offensivt var det mye bedre. Jeg så gode bevegelser, selv om mange ikke har spilt så lenge sammen. Salah og Solanke er helt nye i laget, påpeker han.

Gode vinger

I første omgang spilte Mohamed Salah høyreving, og Ryan Kent tok over litt ut i andre. Klopp er fan av begge.

– Kent hadde en virkelig god sesong i Championship. Han er en god spiller individuelt. Han er veldig rask, og er god med begge bein.

– Salah er enda raskere enn jeg trodde, og blir en fin spiller for oss. Vi sa i fjor at vi trengte mer fart. Det har vi definitivt nå, mener Klopp.

Ellers ble angrepsspiller Ben Woodburn å finne i en litt dypere rolle. Han spilte som en av tre sentrale midtbanespillere i første omgang.

– Ben er en veldig smart spiller, og han er for ung til å kun spille i én posisjon.

Må forbedres defensivt

Til Liverpool Echo, sier Jürgen Klopp at laget har noe å gå på når det kommer til det defensive.

– Vår største utfordring er at vi må bli bedre til å forsvare oss som et lag. Vi må bli bedre til å konsentrere oss, og mer fokuserte i enkelte situasjoner, sier Klopp.

I andre omgang la han litt om på formasjonen, og blant annet spilte Dominic Solanke som hengespiss.

– Vi forandret til 4-4-1-1, og det var fint å se hvordan vi klarte det. Solanke tok en god avgjørelse da han valgte å komme til oss. Han så en mulighet, og vi ser den samme. Han har gode ferdigheter, mener manageren.

Klopp ble naturligvis spurt om Andy Robertson og andre overganger, men ville ikke kommentere saken.

– Jeg kommer ikke til å si noe før noen faktisk har signert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]