Ber om overgang:Van Dijk trener alene

Stopperen har blitt utelatt fra troppen til Southamptons treningsleir neste uke, og har bedt om å få dra.

21. jul 2017 kl 18.05 Arve Corneliussen

Virgil van Dijk skal ha sagt til Mauricio Pellegrino at han ikke er tilgjengelig for spill fordi han ønsker å dra. Manageren har straffet ham med å sende ham bort fra lagtreningene, melder Daily Echo, avisen som følger Southampton tettest.

Nederlenderen kommer til å trene alene i Southampton når de andre spillerne reiser til Frankrike neste uke.

Pellegrino ønsker likevel å beholde stjernespilleren sin.

– Gutten har sagt at han ikke er tilgjengelig fordi han ønsker å dra. Det er situasjonen. Jeg måtte si at «dersom du ikke ønsker å trene fordi du ikke føler deg OK, må du trene alene til dette er over», forklarer Mauricio Pellegrino til Daily Echo.

Godt forhold

– Forholdet mitt til Virgil er meget bra. Jeg har snakket med ham fra dag én. Klubben har vært klar på sitt, og sagt at vi ikke kommer til å selge van Dijk. Dette fortalte jeg til spilleren, og det er lett fordi jeg må ta vare på dynamikken i troppen, sier Pellegrino.

– Nå er han ikke involvert fordi han ikke er 100 prosent mentalt sett. Hvis noen spillere ikke er 100 prosent til stede, er jeg nødt til å fokusere på dem som er 1000 prosent til stede. Det er lett for meg.

– Jeg håper Virgil kan tenke seg om en gang til. Jeg vil ikke si for mye nå, men vi trenger at spilleren er 100 prosent. Det er spørsmålet.

Laget viktigst

Ifølge Daily Echo er Southampton optimistiske med tanke på å beholde nederlenderen. Pellegrino vet imidlertid ikke hvor lenge situasjonen kan fortsette slik.

– Jeg trenger alle spillerne mine. Samtlige 25. Jeg trenger at Virgil er med oss hver dag. Hvis en manager har 26 soldater, er det bedre enn 23. Vi trenger alle. Når du signerer en kontrakt er du en del av laget. Jeg mener vi trenger de viktige spillerne for å være sterkere, men ingen enkeltspiller er viktigere enn de andre. Det er viktig for meg.

– Du har noen eksempler på enkeltspillere som er viktigere enn de andre. Di Stefano, Pelé. Kanskje Messi i dag. Det er ikke mange. Ingen av oss er viktigere enn laget. Laget trenger viktige spillere, men viktige spillere trenger laget mer, mener Pellegrino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]