VIL BORT:  Nederlenderen har fortalt at han ønsker å dra.

Ber om overgang:Van Dijk trener alene

Stopperen har blitt utelatt fra troppen til Southamptons treningsleir neste uke, og har bedt om å få dra.

Virgil van Dijk skal ha sagt til Mauricio Pellegrino at han ikke er tilgjengelig for spill fordi han ønsker å dra. Manageren har straffet ham med å sende ham bort fra lagtreningene, melder Daily Echo, avisen som følger Southampton tettest. 

Nederlenderen kommer til å trene alene i Southampton når de andre spillerne reiser til Frankrike neste uke. 

Pellegrino ønsker likevel å beholde stjernespilleren sin.

– Gutten har sagt at han ikke er tilgjengelig fordi han ønsker å dra. Det er situasjonen. Jeg måtte si at «dersom du ikke ønsker å trene fordi du ikke føler deg OK, må du trene alene til dette er over», forklarer Mauricio Pellegrino til Daily Echo. 

Godt forhold

– Forholdet mitt til Virgil er meget bra. Jeg har snakket med ham fra dag én. Klubben har vært klar på sitt, og sagt at vi ikke kommer til å selge van Dijk. Dette fortalte jeg til spilleren, og det er lett fordi jeg må ta vare på dynamikken i troppen, sier Pellegrino. 

– Nå er han ikke involvert fordi han ikke er 100 prosent mentalt sett. Hvis noen spillere ikke er 100 prosent til stede, er jeg nødt til å fokusere på dem som er 1000 prosent til stede. Det er lett for meg.

– Jeg håper Virgil kan tenke seg om en gang til. Jeg vil ikke si for mye nå, men vi trenger at spilleren er 100 prosent. Det er spørsmålet.  

Laget viktigst

Ifølge Daily Echo er Southampton optimistiske med tanke på å beholde nederlenderen. Pellegrino vet imidlertid ikke hvor lenge situasjonen kan fortsette slik. 

– Jeg trenger alle spillerne mine. Samtlige 25. Jeg trenger at Virgil er med oss hver dag. Hvis en manager har 26 soldater, er det bedre enn 23. Vi trenger alle. Når du signerer en kontrakt er du en del av laget. Jeg mener vi trenger de viktige spillerne for å være sterkere, men ingen enkeltspiller er viktigere enn de andre. Det er viktig for meg. 

– Du har noen eksempler på enkeltspillere som er viktigere enn de andre. Di Stefano, Pelé. Kanskje Messi i dag. Det er ikke mange. Ingen av oss er viktigere enn laget. Laget trenger viktige spillere, men viktige spillere trenger laget mer, mener Pellegrino. 

Del

Virgil Van Dijk

14.10.2017 23:49

Barcelona akter å gi Liverpool konkurranse om Van Dijk

03.10.2017 15:43

Van Dijk åpner for overgang i januar

Virgil van Dijk legger ikke skjul på at han ønsker overgang til en større klubb, og gjerne i januar.

30.09.2017 10:22

Vil gjøre et nytt forsøk på Van Dijk

Siste Til vår nyhetsoversikt
16.01.2018 kl 09:35

– Jeg kan ikke miste mer tid

Simon Mignolet er ikke fornøyd med å ha blitt vraket til kampene mot Everton og Manchester City, og forteller om samtalene med Klopp.

+
16.01.2018 kl 08:06

«Sannsynlig med keeperkjøp i sommer»

Loris Karius starter sannsynligvis også mot Swansea, men til sommeren kan det skje ting på keeperplass.

+
16.01.2018 kl 07:26

Vil ha spilletid-garanti for å låne ut Grujic

Jürgen Klopp ser fortsatt Marko Grujic som en spiller for framtiden, men vil nå låne han ut til klubber som vil gi ham startplass.

+
15.01.2018 kl 22:48

Har ikke signert noe med Juventus

Emre Can snakker fortsatt med Liverpool.

+