– Vil bruke Coutinho i flere posisjoner

Jürgen Klopp har ingen planer om å låse Philippe Coutinho til én posisjon kommende sesong.

25. jul 2017 kl 14.46 Arve Vassbotten

Sist sesong spilte Coutinho mye på venstrekanten, men spilte også i en dypere rolle på midtbanen i slutten av sesongen. Det samme gjorde han da Liverpool vant Premier League Asia Trophy mot Leicester i helga.

– Han låses ikke til en posisjon og bør ikke låses til en posisjon. Se hvordan det var mot Leicester. Med Lallana, Coutinho og Wijnaldum var det veldig offensivt. Vi trenger å ha ulike muligheter, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

Kan spille i 5 posisjoner

Han sier også at det i den kampen ikke var et alternativ å ha Jordan Henderson og Wijnaldum sammen på banen i en 6-er rolle.

– Systemer er ikke så viktige. Man kan spille hvilket system man vil, bare de gir mening. Det er slik vi må jobbe med spillerne.

– Philippe kan spille i omtrent fem posisjoner i alle mulige systemer. Det er kult. Man må gjøre riktige ting i riktig øyeblikk, hvilken posisjon det spilles i bryr jeg meg ikke så mye om, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]