Vil Keita levere inn transfer request?

Onsdag kontaktet Red Bull Leipzig Liverpool med beskjed om at de ikke vil selge Keita. Nå er mye opp til spilleren selv når han returnerer fra ferie i dag.

13. jul 2017 kl 10.23 Arve Vassbotten

Red Bull Leipzig kontaktet onsdag Liverpool for å gjøre det klart at de ikke vil selge Naby Keita denne sommeren, skriver Paul Joyce i The Times.

Nå som situasjonen virker fastlåst, vil mye avhenge av hvor sterkt ønske spilleren selv har til å bytte arbeidsgiver.

Tilbake til preseason torsdag

«Keita skal etter planen rapportere for trening i dag, og et alternativ er at han formelt leverer inn en transfer request», skriver Joyce.

Han mener Liverpool fortsatt har forsøkt å ha en dialog med sportsdirektør Ralf Rangnick, selv om klubben har gjort det klart lenge at de ikke vil selge Keita før de skal ut i Champions League.

Også Andy Hunter i The Guardian skriver at Keita selv må prøve å presse fram en overgang for at den nå skal bli noe av, og at det kan skje allerede torsdag når han rapporterer tilbake fra ferie.

Chris Bascombe i The Telegraph skriver at Keita har vist tegn tidligere i overgangsvinduet på at han skal være villig til å presse på for en overgang. Det vil nå vise seg.

Klopp og Rangnick skal ha et godt forhold fra tidligere, og Liverpool er fortsatt villig til å knuse sin overgangsrekord for å lande den 22 år gamle midtbanespilleren.

Prisen kan havne på så mye som 70 millioner pund, om Leipzig til slutt lar seg overbevise.

Han vil ikke gjøre feilen fra tidligere da Merseyside-laget jobbet seg gjennom en liste og gikk på kompromisser for å tilfredsstille de som er desperate etter nye spillereChris Bascombe - The Telegraph

Vil ikke ha en ny Balotelli-situasjon

Bascombe mener Klopp ikke har noen liste med alternativer, fordi han står fast på at Liverpool bare må kjøpe spillere som forbedrer laget.

«Han vil ikke gjøre feilen fra tidligere da Merseyside-laget jobbet seg gjennom en liste og gikk på kompromisser for å tilfredsstille de som er desperate etter nye spillere», skriver Bascombe.

Han drar blant annet fram sommeren 2014 da Liverpool mislyktes med å sikre seg Alexis Sanchez, og så var i kontakt med flere andre spisser før de landet på Mario Balotelli.

«En avtale som tilfredsstilte de som tørstet etter nye spillere, men som viste seg å være katastrofal på lengre sikt. Det vil ikke skje under Klopp», mener Bascombe.

Alle avisene skriver også at Klopp fortsatt er interessert i AS Monacos Kylian Mbappe, selv om konkurransen er hard rundt unggutten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]