Visste ingenting om Solanke

Jürgen Klopp takker sin kollegaer for signeringen.

21. jul 2017 kl 15.59 Arild Skjæveland

Dominic Solanke ble Liverpools første signering denne sommeren, og imponerte stort da England vant U20 VM tidligere i sommer.

Helt blank

Jürgen Klopp innrømmer at han ikke visste noe som helst om den talentfulle engelske spissen.

– Det eneste jeg kan si, er at da jeg først hørte at Dominic ønsket å komme, ble jeg veldig glad. Men det var vanskelig å finne videoer av ham. Det var lenge siden han hadde spilt, så det var vanskelig, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det eneste jeg kunne finne var litt fra da han spilte i Nederland (på lån til Vitesse Arnheim), og litt for U20 og U19. Ikke det beste materialet. Alle i England vet om ham, men jeg visste ingenting. Jeg lærte mer og mer, og stoler på de folkene og speiderne jeg har rundt meg, så jeg ga klarsignal.

– Jeg har sett mange talentfulle gutter i mitt liv, og han ser ut som et bra prosjekt. Alt er veldig bra. Han er en veldig smart spiller, og er fokusert. Du kan se hvordan han beveger seg. Han må forbedre seg på en del områder, men er en god gutt.

Unggutten scoret Liverpools første mål i treningskampen mot Crystal Palace på onsdag.

Et tribunal skal bestemme hvor mye Liverpool må punge ut, men ifølge Liverpool Echo kan en sum på 3 millioner pund være sannsynlig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]