Dette skriver avisene om kampen:Arsenal slaktes

Men de engelske tabloidene husker også å hylle Liverpools prestasjoner.

28. aug 2017 kl 11.02 Arve Corneliussen

«The Gunners, som ble utkjempet og utklasset i hvert eneste ledd, skal være glad de slapp unna med 4-0. Å slå en av dine største rivaler skal ikke være så lett. Kontrasten mellom lagene var enorm», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

«Arbeidsmoralen, enheten og mangel på kvalitet skinte gjennom dem. Arsenal så ut som et rot, og fremstod helt uten ryggrad», fortsetter Pearce.

Echo-journalisten påpeker videre at Liverpool spilte en fantastisk kamp.

«Liverpools fronttreer med Mané, Salah og Firmino rev Arsenal-forsvaret i små biter. «Poetry in motion» runget over Anfield – en passende sang til den begavede trioen. Defensivt var Liverpool bunnsolide, og står nå med seks rene bur de sju siste ligakampene».

Ny kontrakt til Can

Pearce mener Emre Can, som bare har ett år igjen av kontrakten, leverte en ny maktdemonstrasjon på midtbanen.

«Can var enestående. Han leverte den udiskutabelt mest komplette kampen i sin Liverpool-karrière. Nå har kontraktsituasjonen begynt å bli hastverk for Liverpool. Uansett hva han ber om, er han verdt det. Han fortjener å være en av Liverpools best betalte spillere», mener Echo-journalisten.

«Med sju poeng av ni mulige og en trygg vei inn i Champions Leagues gruppespill, kan Jürgen Klopp se fornøyd tilbake på sesongåpningen. De har håndtert alt som har blitt kastet mot dem denne sommeren – alt fra Clyne og Lallans skader, til overgangssagaen rundt Coutinho».

Avslutningsvis påpeker Pearce at han synes Mignolet-vrakingen var merkelig.

«Keepere trenger ikke en pustepause i august, og belgierens form har vært bra. Alle øyne var rettet mot Karius, som hadde lite å gjøre».

«En av Karius' styrker skulle være med ballen i beina, men han flørtet med katastroferesultat flere ganger».

KNALLFORM:
KNALLFORM:  Avisene ble mektig imponert av Emre Cans forestilling mot Arsenal. Det ble vi og, ettersom tyskeren har fått karakter 9 på Liverpool.nos spillerbørs to kamper på rad.

Fantastiske Liverpool

Jason Burt i The Telegraph mener i likhet med Pearce at det var en elendig kamp av Arsenal.

«Liverpool var fantastiske, og Arsenal det stikk motsatte – en flau og skamfull opptreden, og en grotesk skygge av det lagt burde være. De ble ydmyket av Liverpools angrepsstyrke, men i tillegg kom deres tragiske organisering og mentalitet godt frem», skriver Burt.

«Man skal ikke ta noe fra Liverpool, som selv uten Coutinho har briljant flyt i angrepsspillet. De scoret fire mål. De kunne ha scoret sju eller åtte, og Petr Cech var Arsenals beste spiller».

«Like før Salah kom alene gjennom, ble vi nok en gang påminnet hvor mye mer Liverpool hadde lyst til å vinne. Henderson hadde enkelt og greit mer lyst på andreballen enn Xhaka».

FEIRET IGJEN:
FEIRET IGJEN:  Roberto Firmino står med småpene to mål og to målgivende de tre første ligakampene.

Sánchez returnerte

Paul Joyce i The Times skriver om Alexis Sánchez usynlige comeback, og påpeker at det er én vesentlig forskjell i chilenerens og Coutinhos overgangsønsker.

«Mens Wenger er nødt til å få Sánchez inn i laget fordi han har båret dem over så langt tid, kan Klopp heller se mot Firmino, som åpnet ballet med en fin heading».

«Liverpool kan skryte på seg at de kan skape kaos for hvilket som helst forsvar. Som om ikke det er nok, kan de sette inn Daniel Sturridge fra benken. I tillegg har du Adam Lallana ute. Dersom Coutinho ønsker å sutre for at han blir nektet å dra til Barcelona, kan han bare gjøre det», skriver Joyce.

I alt hysteriet rundt Mignolet, la Joyce merke til et uvant trekk fra Jürgen Klopp.

«Det var verdt å merke seg at Mané ble byttet ut med 16 minutter igjen på klokken, og Firmino like etter. Det er ingen grunn til å ta noen sjanser når formen deres har så mye å bety for Liverpools sjanser», mener Times-journalisten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]