Betaler mer enn utkjøpsklausulen

Liverpool betaler en tilleggssum til RB Leipzig for å få kunne kjøpe fri Naby Keïta neste år.

28. aug 2017 kl 18.42 Marius Rabben

Risikoen for enda større konkurranse og en mulig budkrig neste sommer er grunnen til at klubben velger å punge ut en såkalt «premium»-sum i tillegg til utkjøpsklausulen, forklarer Chris Bascombe i Telegraph.

Prisen gjør at Liverpool i praksis har enerett på å utløse klausulen på 48 millioner pund om et snaut år. Klubbene er som kjent blitt enige om avtalen, noe som gjør at 22-åringen offisielt blir helrød 1. juli 2018.

Det er ikke kjent hvor stor tilleggssummen er, og det er enorme forskjeller blant journalistene. I tysk presse spekuleres det i en totalpakke på rundt 70–75 millioner euro – altså omtrent 65 eller snaut 70 millioner pund – inkludert klausuler.

Ifølge tyske Bild har Liverpool gått med på å betale 65 millioner euro, noe som kan øke til 75 millioner med bonuser. De skal være basert på Leipzigs suksess i Bundesliga, med fem millioner euro for Europaliga-plassering og ytterligere fem millioner for nok en Champions League-plass.

Samtidig skriver Paul Joyce i The Times at den «endelige summen er ikke bekreftet, men forventes å ligge på rundt 51 millioner pund».

Keïta har vært Jürgen Klopps førstevalg hele sommeren, skriver Bascombe, og Liverpool har forsøkt seg med to bud tidligere i overgangsvinduet, på 57 og 66 millioner pund, uten at Leipzig har nølt med å gi avslag.

Både Liverpool og Keïta selv ville foretrukket en overgang før vinduet stenger, men foran sin første deltakelse i Champions League nekter RB Leipzig, som rykket opp før forrige sesong, å slippe juvelen nå.

En rekke andre storklubber har også hatt Keïta på ønskelista denne sommeren, og nylig koblet katalanske medier midtbanemannen til Barcelona. Men Liverpool satte inn støtet og gjør Keïta til sitt dyreste kjøp – etter at inneværende sesong er ferdigspilt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]