– Bortimot drømmetrekning

Redaktør Torbjørn Flatin tror ikke Liverpool kunne vært stort heldigere sportslig.

24. aug 2017 kl 19.48 Arild Skjæveland

For Liverpools del sto det mellom gruppe E med Spartak Moskva og Sevilla, eller gruppe H med Real Madrid og Borussia Dortmund. Det ble gruppe E, og fra pot 4 kom Maribor fra Slovenia med som fjerdelag.

– Det var noen marerittgrupper der. For all del, det er ikke lenge siden vi slo Dortmund. Madrid hadde blitt vrient selvsagt. Jeg er glad for at det sto E på den lappen, sier redaktør Torbjørn Flatin når vi ber han oppsummere trekningen.

Drømmetrekning

Det er i dag 37 år siden Pål Christian Møller og Torbjørn Flatin stiftet supporterklubben. Da passet det bra med Champions League-trekning igjen, tre år etter forrige gang.

– Tenker du sportslig og på avansement, så var det bortimot drømmetrekning synes jeg, sier Flatin.

– Med tanke på mulighetene til avansement, var det viktigste hvem man fikk fra pot 1. Enten Spartak, Shakhtar eller Benfica. Dersom du ser på rankingen fra UEFA, så var Spartak det klart lavest rangerte laget, og et av de laveste rangerte i hele trekningen. Selv om det er Moskva og kulden, så var dette en bra trekning. Skulle du komme deg unna en knallhard gruppe var det viktig å være heldig i pot 1.

FORNØYD:
FORNØYD:  Torbjørn Flatin mener Liverpool har store muligheter i gruppe E.

Mulighet for revansje

Fra tøffe pot 2 fikk er Sevilla motstander.

– Det var kun sterke lag i pot 2, og det er både bedre og jevnere lag der slik opplegget er nå.

– Jeg synes Sevilla også var en bra trekning. Det er klart det er en dyktig og rutinert aktør i Europa, som har hatt suksess, men jeg føler at de har hatt bedre utgaver. Her får Liverpool også mulighet til en revansje etter Europa League-finalen i 2016.

– Maribor er et av de tre-fire lavest rangerte lagene. De slo ut et israelsk lag på bortemål på play-off, og bør være et lag vi har store muligheter til å slå. Sportslig kunne vi ikke bedt om noe særlig mer i denne trekningen.

Kanskje litt kjedelig?

Dersom Flatin skal peke på noe negativt, blir det at trekningen kanskje var uten de helt store oppgjørene.

– Skal du leite etter noe negativt, så må det være at det kanskje var litt kjedelig. Du får ikke de helt store oppgjørene.

– Men jeg tror de aller fleste vil være veldig fornøyd med at vi har fått en gruppe der vi har fått en god sjanse sportslig til å avansere til neste runde, avslutter redaktøren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]