Brasil-leiren friskmelder Coutinho

Philippe Coutinho blir involvert på landslagstrening allerede i kveld.

28. aug 2017 kl 20.16 Marius Rabben

Liverpools nummer 10 har sluttet seg til Brasils landslagssamling i Porto Alegre, og etter noen undersøkelser har det medisinske teamet gitt ham grønt lys.

– Han er i perfekt stand til å spille, sier landslagslege Rodrigo Lasmar, og legger til at det «fra et medisinsk ståsted» ikke er noe som tilsier at 25-åringen ikke kan spille Brasils to kommende kamper.

Ingen fellestreninger siden pre-season

Coutinho, som har Barcelona siklende over seg, har ikke spilt siden pre-season. Ifølge klubben er det grunnet en sår rygg etterfulgt av sykdom, men spilleren har heller ikke vært til stede på Anfield etter at Liverpool avslo transfersøknaden hans tidligere denne måneden.

Etter å ha klaget på ryggsmerter etter seieren over Bayern München tirsdag 1. august, har ikke Coutinho trent med Klopps mannskap.

Gjentatte ganger har både manageren og journalistene som følger klubben tettest slått fast at Liverpool ikke selger ham uansett pris i sommer, noe katalanske Guillem Balagué skriver igjen på Twitter i dag, tross ferske rapporter i Spania om at Coutinho nærmer seg en overgang.

– Usikkerheten stresset ham

Balagué påpeker at nye Liverpool-signeringer ikke endrer de rødes standpunkt angående Coutinho «i det hele tatt». Klubben har ikke satt noen prislapp på ham, og de er ikke i forhandlinger med Barcelona.

På plass i Brasil er uansett beskjeden at Coutinho kommer til å delta på trening allerede i kveld norsk tid.

(Oppdatert kl. 22:54: Bilder fra treningen viser Coutinho i aksjon med laget.)

En annen landslagslege, Michael Simoni, uttaler ifølge Twitter-brukeren @BrazilStat at det er spekulasjonene om Coutinhos fremtid som har plaget ham.

– Han er okay nå. Ryggproblemet dreide seg om stress, det var noe emosjonelt. Usikkerheten rundt fremtiden hans fikk han til å føle seg stresset. Alt er løst nå. Coutinho og jeg har vært venner i en årrekke, og det er alltid jeg som behandler ham her. Alt han trengte, var noen som kunne gi ham en pep-talk, forklarer Simoni.

Landslaget møter Ecuador hjemme i VM-kvalifiseringen natt til fredag, før en tøff bortekamp mot Colombia tirsdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]