Spillerbørs:Can styrte og Salah herjet

I en festforestilling av Liverpool gå vi to 9'ere på våre børs etter 4-0 seieren.

27. aug 2017 kl 19.23 Torbjørn Flatin

Loris Karius 6 – Hadde vel ikke en redning verdt navnet. To bra utboksninger etter corner, og så vil han bli husket for å ha somlet med sine utspill ved flere anledninger.

Joe Gomez 7 – Gir litt mer punch i duellspillet enn Alexander-Arnold, men litt foruroligende måten han ble rundet på av Ramsey før pause. Får et pluss for assist til 1-0.

Joel Matip 7 – Kunne vel tatt «one shaken not stirred» i dag, ligaens kuleste midtstopper. Flott overblikk, kontant når han behøvde å være det.

Dejan Lovren 7 – Spilte enkelt og effektiv i dag, kroaten. Jeg har sagt det før, med ansiktet vekk fra eget mål er han en god midtstopper.

Alberto Moreno 7 - Stort sett bra fra spanjolen, selv om det varierte litt før pause og jeg hadde hjertet i halsen da han braste inn i en situasjon i eget straffefelt. Til tider god og villig framover, og er blitt mer bestemt bakover.

Jordan Henderson 7 – Startet litt lurvete, men ble snart mer involvert. Holdt det gående i 90 minutter og var inne i motstanderens straffefelt ved et par anledninger helt mot slutten av kampen.

Georginio Wijnaldum 8 – Er blitt vesentlig kvikkere i føttene enn han var helt i starten av sesongen. Hvor har de frekke avdriblingene vært tidligere? Nyttig spiller som utfyller de andre på midten godt.

Emre Can 9 – Når du har tre spillere som Jordan, Gini og Emre på midten, da må en av den ta på seg den kreative sjefsrollen. Tyskeren har gjort det i de siste kampene og var til tider glimrende mot Arsenal med brytninger, løp og en rekke strålende pasninger.

Mohamed Salah 9 – Duracell-kaninen på high speed burde ha scoret tidlig, men bare holdt det gående og gående. Arsenal må ha hatet synes på av ham. En scoring og en målgivende var det minste han fortjente. Vinner så vidt en knallhard kamp om Liverpools beste med Emre Can, i våre øyne.

Roberto Firmino 8 – Helt vesentlig i det høye presset som Liverpool legger opp til. Var ikke alltid like sentral i kombinasjonene, men bokførte altså nok en scoring og en målgivende.

Sadio Mané 8 – Matchvinneren, mannen som kan skape noe ut av ingen ting. Alltid farlig og en fryd for øyet. Er svært nære 9’eren.

Daniel Sturridge – Kom inn og vil ha hatt godt av å sette inn det siste målet.


James Milner – Fikk noen minutter på sentral midtbane for å gi Emre Can en hvil.

Marko Grujic – En annen som tillot Klopp å spare noen av sine viktigste folk litt mot slutten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]