Dette skriver avisene: «De defensive svakhetene betyr at de røde aldri kan slappe av»

Liverpool har funnet et nytt stjerneskudd i Trent Alexander-Arnold, men forsvaret slo sprekker også mot Hoffenheim.

16. aug 2017 kl 12.32 Einar Kvande

Paule Joyce i The Times gjør et poeng av at Philippe Coutinhos fravær førte til at Trent Alexander-Arnold fikk ta frisparket som han gjorde Liverpools første mål på.

– Det sier mye om den egenproduserte tenåringen at han var klar til å ta på seg et slikt ansvar i sin første europacupkamp. Det faktum at han hadde fått dette ansvaret av Jürgen Klopp i stedet for noen av hans mer erfarne lagkamerater sier mye om hans talent, skriver Joyce.

Times-journalisten slår imidlertid fast at jubelen var avmålt etter at sluttsignalet lød.

– Liverpool har jaktet en retur til Champions League i ti måneder. Nå må de klare å vente i 90 minutter til på bekreftelsen.

– Forsvarsspillet skapte frykt blant supporterne

Andy Hunter i The Guardian konstaterer at det fortsatt er alt å spille om på Anfield, men at det nå er fordel Liverpool.

– Sannheten er at dersom Liverpool hadde vunnet kampen med 2-0 ville det ikke ha gitt noe riktig bilde av kampen. Liverpools forsvarsspill, og spesielt forsvarsspillet til Alberto Moreno, ga nok en gang motstanderen håp og skapte frykt blant supporterne, skriver Hunter.

– Hoffenheim spilte med den selvtilliten og oppfinnsomheten som står i stil med deres 30 år gamle trener Julian Nagelsmann. Men de hadde ikke kvaliteter nok i Mignolets straffefelt, til Liverpools lettelse.

Hoffenheim sløste med sjansene

Sam Wallace i Telegraph slår fast at Liverpool ble konfrontert med så mange av sine egne svakheter i denne kampen at de ikke kan ta en plass i gruppespillet i Champions League for gitt foran returen på Anfield neste onsdag.

– Da innbytter James Milner ga Liverpool ledelsen 2-0 takket være et innlegg som skiftet retning i Hoffenheim-forsvarer Håvard Nordtveit så det ut som dette var avgjort, men nå lever fortsatt oppgjøret når tyskerne kommer til Anfield.

– Hoffenheim ledet av den 30 år gamle treneren Julian Nagelsmann imponerte, og dersom de hadde tatt vare på sjansene sine i denne kampen ville de ha tatt med seg en ledelse til Merseyside. Isteden misbrukte de et straffespark, traff stolpen og sløste bort mye av det tålmodige og intelligente oppbyggende spillet i en førsteomgang de dominerte.

Lovren og Moreno imponerte ingen

Joe Mewis i Mirror skriver at Liverpool i det defensive spillet fortsatte der de slapp mot Watford.

– Dejan Lovren blir avslørt hver gang han drar på seg drakten i disse dager, og midtstopperen så nervøs ut fra start. Alberto Moreno imponerte heller ikke ved hans side, og Liverpool var heldige som slapp unna baklengsmål i første omgang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]