– Det føltes som om jeg hadde spilt kampen selv

Steven Gerrard var utslitt etter debuten som U18-manager forrige fredag.

18. aug 2017 kl 10.39 Einar Kvande

Det ble 1-1 i åpningskampen mot Derby på bortebane. I morgen venter en ny test, i form av Blackburn hjemme i Kirkby. En kamp som har avspark klokken 12.00, og som blir vist direkte på LFCTV med sendestart klokken 11.30.

– Jeg var utslitt etter kampen, men jeg likte det. Jeg sparket hver eneste ball, og det føltes som jeg hadde spilt selv. Men slik blir det bare, sier Gerrard til Liverpoolfc.com om managerdebuten.

– Når du legger ned så mye tid og innsats i dette, ønsker du virkelig at resultatene skal gå din vei. Selvsagt er det viktigste å utvikle disse spillerne, men du må ha vinnermentaliteten med deg hele tiden, og da blir du engasjert.

Sjansesløseri

Gerrard er opptatt av at laget hans må ta bedre vare på sjansene mot Blackburn enn de gjorde mot Derby.

– Det var mye positivt å ta med seg fra vår første kamp, men også noen negative ting, noe som vil være tilfelle med spillere som er 16 og 17 år gamle, og som lærer seg spillet, sier han.

– Vi har analysert kampen, og vi var skuffet over førsteomgangen fordi vi gjorde så mange feil. I andre omgang spilte vi veldig bra. Jeg var godt fornøyd med arbeidsinnsatsen, men vi må prøve å bli kvitt de individuelle feilene, slik at uavgjortresultater kan bli til seire.

– Vi må vise mer kvalitet i avslutningene, og opptre mer behersket foran mål, hvor vi må slå de riktige pasningene Vi skapte de beste sjansene, men må bli mer nådeløse.

Fysisk sterk motstander

Nå gleder Gerrard seg til kampen mot Blackburn.

– Vi var fornøyd med ett poeng borte mot Derby, selv om vi ønsket oss mer. Vi skal forsøke å ta alle tre poengene i morgen, og dersom vi står med fire poeng av seks mulige vil det være en grei start.

– Blackburn er et fysisk sterkt lag som spiller veldig direkte. De vil forsøke å ødelegge rytmen i vårt spill. Vi er klar over deres styrker, og må klare å holde på ballen og ta vare på sjansene våre, avslutter U18-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]