– Det vil være helt forferdelig om Philippe drar

Roberto Firmino håper at landsmannen Philippe Coutinho blir værende i Liverpool.

15. aug 2017 kl 12.08 Einar Kvande

Coutinho har som kjent lagt inn en transfersøknad, og ønsker seg til Barcelona. Det plager hans gode kompis, Roberto Firmino.

– Jeg foretrekker å ikke tenke på muligheten for at Coutinho drar, for det vil være helt forferdelig. Han er en stor spiller, men også en meget god venn, siteres Firmino av Liverpool Echo.

– Det er normalt at store klubber er interesserte i ham, men selv forsøker jeg å konsentrere meg om vårt eget lag. Mitt mål er å vinne trofeer med Liverpool, slik at jeg kan bli en del av historien i denne klubben, uttaler angrepsspilleren.

VM-sesong

VM i Russland neste sommer er noe som opptar begge Liverpools brasilianere.

– Denne sesongen er spesiell, fordi det er en VM-sesong. Jeg har drømt om å spille i et VM helt siden jeg var guttunge. Jeg må levere min beste sesong i Liverpool for å komme med i VM-troppen. Tite er vår trener, og han belønner deg om du jobber hardt for klubben din, slår Firmino fast.

Møter sin gamle klubb

I kveld fokuserer imidlertid Liverpools nummer 9 på møtet med sin forrige arbeidsgiver, Hoffenheim. Han ser frem til mottakelsen han vil få på Rhein-Neckar Arena. Firmino gjorde 49 mål på 153 kamper for Hoffenheim etter overgangen fra Figueirense i 2011.

– Hvordan det føles å møte sin gamle klubb? Jeg er glad for å møte gamle venner igjen. Jeg følte alltid at jeg ble respektert her, og jeg har gode minner herfra.

– Jeg kjenner Hoffenheim godt. De er godt organiserte, og et vanskelig lag å møte. Men dersom vi ønsker å komme langt i denne turneringen må vi vinne viktige kamper som dette fra nå av.

– Klopp er en manager som har full kontroll over spillergruppen. Vi håper å oppnå store ting denne sesongen, og er godt forberedt, avslutter Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]