Detaljene i Barcelonas tredje bud

Om Philippe Coutinho skulle vinne Ballon d’Or i framtiden ville prisen økt.

18. aug 2017 kl 18.42 Arve Vassbotten

Fredag ble det klart at Liverpool har avslått et tredje bud fra Barcelona på Philippe Coutinho. Summen ble opprinnelig oppgitt av flere journalister til å ligge på 114 millioner pund, som potensielt kunne øke til 118 millioner pund.

Nå melder imidlertidThe Timesat garantisummen til Liverpool i det tredje budet var langt lavere enn det.

Ifølge velinformerte Paul Joyce lå garantisummen til Liverpool på 82,1 millioner pund, mens 36,5 millioner pund ville bli utbetalt på bakgrunn av hvordan Coutinho og Barcelona gjør det. Det samme melder The Guardian og Liverpool Echo.

Bonus hvis Ballon d’Or-vinner

Av bonusen ville en sum bli utbetalt om Coutinho skulle vinne Ballon d’Or, som verdens beste spiller, en gang i framtiden. Og i pakka lå også en sum for å vinne Champions League blant annet.

Ifølge The Mirror er noen av de andre premissene for bonusutbetaling disse: Å vinne flere trofeer i en og samme sesong. Vinne flere Champions League-titler. Vinne flere trofeer og Ballon D’Or i samme sesong. At betaling av de rundt 80 millioner pundene er over fem år.

«Uansett hvor oppnåelige målene er, insisterer Liverpool på at de ikke vil selge Coutinho, til tross for at spilleren leverte inn en transfer request forrige fredag«, skriver Joyce.

«Han har fortalt Jürgen Klopp, Liverpools manager, at han ikke vil spille for klubben igjen», påstår Joyce videre, dette er imidlertid ikke noe Klopp har bekreftet og han har holdt seg til at grunnen til at Coutinho ikke spiller er skade.

Coutinho sliter for tiden med en ryggskade, og er derfor ikke aktuell for lørdagens kamp mot Crystal Palace og sannsynligvis heller ikke onsdagens returoppgjør med Hoffenheim.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]