Dette mener Gerrard om Coutinho-sagaen

– Vi ga ham sjansen, og bygget denne spilleren opp. Jeg synes at det miste han kan gjøre er å gi klubben et år til.

16. aug 2017 kl 20.21 Arve Vassbotten

Steven Gerrard er i tillegg til å være U18-trener for Liverpool også ekspertkommentator for BT Sport under kanalens Champions League-sendinger. Under tirsdagens sending fikk Liverpool-legenden spørsmål om situasjonen med Coutinho.

– Det er veldig, veldig vanskelig, spesielt for eierne av Liverpool som vil være under stort, stort press fra våre supportere om å beholde Coutinho, sa Gerrard.

Da han fikk spørsmål om det er verdt å beholde en «misfornøyd» spiller uansett, svarte han: «både ja og nei».

– Man ønsker å tro at Philippe er profesjonell nok, og at med en gang overgangsvinduet er over, vil han løfte seg og være profesjonell nok til å fortsette. Men på samme tid, er det en risiko ved å beholde en veldig ulykkelig spiller fordi han kanskje ikke spiller på det nivået man forventer fra han. Det er en veldig vanskelig situasjon for Liverpool for øyeblikket, sa Gerrard.

– Vi bygget han opp

Også for noen dager siden snakket Gerrard om det som er blitt sensommerens mest omtalte overgangssak.

– Barcelonas representanter vil si til Coutinho at: «det er nå eller aldri», at: «hvis han ikke kommer nå - kommer vi aldri tilbake». Så det er derfor Philippe reagerer.

– Dette er frustrerende for Liverpool-fansen, selvsagt er det det. Han er en toppspiller. Men denne gutten, som kommer fra Sør-Amerika, har alltid hatt en drøm om å spille i Barcelona. Han får panikk av tanken om at hvis han ikke gjør det nå, vil det aldri skje igjen.

I BT Sports studio får Gerrard også spørsmål om han har sympati med sin gamle lagkamerat.

– Ja, litt. Jeg kjenner han. Jeg vet han ikke er en dårlig person, og jeg vet han ikke vil skape en krig for å komme seg bort. Men når alt kommer til alt har han akkurat signert en femårskontrakt.

– Klubben har vært super for han. De har gjort ham til den spilleren han er i dag. Husk, han slet i Inter Milan. Vi ga ham sjansen og bygget denne spilleren opp. Jeg synes at det miste han kan gjøre er å gi klubben et år til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]