Femårskontrakt for Oxlade-Chamberlain

Får mindre i lønn enn han ble tilbudt i Arsenal.

30. aug 2017 kl 22.51 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo melder at Alex Oxlade-Chamberlain prioriterte karrieren foran lønnskontoen da han gikk med på å signere en femårskontrakt med Liverpool, hvor han får utbetalt betydelig mindre enn han ble tilbudt av Arsenal for å bli værende på Emirates Stadium.

– Dette er overgangen Oxlade-Chamberlain har ønsket seg i hele sommer, og det sier noe om tiltrekningen Jürgen Klopp har på spillere, skriver Pearce.

Den engelske landslagsspilleren skal ha bestemt seg for at det var på tide med en ny utfordring allerede i andre halvdel av forrige sesong. Etter seks år i Arsenal følte han at han var i ferd med å stagnere, og han var frustrert med fotball-livet under Arsene Wenger.

Leverte en solid sesong

Oxlade-Chamberlain gikk glipp av bare tre kamper for Arsenal forrige sesong. Han var involvert i 45 kamper i alle turneringer, og leverte 11 målgivende pasninger og seks mål.

Portsmouth-fødte Oxlade-Chamberlain sluttet seg til Southamptons akademi da han var sju år gammel. Han debuterte for Southampton som 16-åring i 2010. Etter 43 kamper for The Saints ble han snappet opp av Arsenal for 12 millioner pund i august 2011.

Totalt scoret han 20 mål for Arsenal på 198 kamper. 115 kamper fra start og 83 innhopp fra benken.

Oxlade-Chamberlain er en nær venn av tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling, og har samme agent som Sterling, nemlig kontroversielle Aidy Ward.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]