Fornøyd med stoppersituasjonen

Klopp er åpen for å hente en ny midtstopper, men sier han ikke trenger flere.

7. aug 2017 kl 00.12 Marius Rabben

Med Joël Matip, Dejan Lovren, Ragnar Klavan og Joe Gomez som alternativer uttaler Jürgen Klopp at han er forberedt på å starte den nye sesongen.

– Vi har fire stykker. Jeg tror ikke vi trenger flere, forteller manageren, ifølge Liverpool Echo.

– Henter ikke noen bare for å hente

De røde hadde pekt seg ut Virgil van Dijk, men la ballen død da klubben i juni gikk ut og beklaget kontakten med nederlenderen. Så lenge ikke Southampton åpner opp for salg, kommer ikke Liverpool til å gjøre flere framstøt.

I stedet skryter Klopp av utviklingen til egne spillere. Gomez har figurert både som stopper og høyreback under oppkjøringen.

– Joe har veldig god fremgang, men hadde ikke dagen (mot Athletic Club). Han gjorde det vanskelig for seg selv med noen pasninger, men slike ting skjer.

– For øyeblikket er jeg fornøyd. Det er åpent frem til 31. august. Vi kan ikke fremtvinge ting, og vi vil aldri hente en midtstopper bare for å gjøre det, sier Klopp.

Grunnen er at det på ingen måte er enkelt å finne en midtstopper som direkte forsterker dagens Liverpool-lag og er tilgjengelig for kjøp, mener sjefen.

– Jobber fortsatt med noen ting

– Se ut og fortell meg fem stykker som ville gjort oss bedre. Fem. Så vinner du en pris! Det er vanskelig, det er det.

– Jeg er fornøyd. Som du kan tenke deg, jobber vi fortsatt med noen forskjellige ting, og vi får se om det fungerer.

Klopp sier Liverpool ville vært klare for å starte sesongen allerede i morgen, og mener følgelig at mannskapet er godt nok.

– Jeg er her for å jobbe med denne stallen, ikke for å alltid tenke «men dersom vi ikke får tak i det eller det». Nei. Vi kunne spilt i morgen. Det er bedre at vi ikke skal det, men vi kunne spilt i morgen.

Hittil har klubben hentet Dominic Solanke, Mohamed Salah og Andrew Robertson i sommervinduet. Klopp mener også at spillere som Alberto Moreno og Ryan Kent har styrket kortene før åpningskampen mot Watford.

– Jeg er veldig godt fornøyd med pre-season så langt. Det jeg har sagt, er sannheten. Alt det pratet om signeringer, og så Alberto Moreno ... for en pre-season. Dere har sett det, han har modnet 100 prosent.

– Ryan Kent har sett utrolig ut, og er veldig god. Dom (Solanke), noen få forventet kanskje det, kanskje ikke. Det er kult, og noe jeg ikke kan ignorere. Jeg har ikke lyst å ignorere det.

– La oss vente til 31. august. Så kan vi prate om det (styrken i stallen). Hvorfor prate om dette i dag?

Ikke bekymret

Klopps lag vant seks av åtte treningskamper denne sommeren, der de øvrige endte uavgjort. 19 mål riktig vei og fire baklengs.

Noen av baklengsmålene, blant annet mot Athletic, var slurvete, men Klopp mener det handler mer om slitne hoder og bein etter det harde programmet. Spillerne har fått to dager fri etter Athletic-kampen.

– Jeg ser ikke bekymret på det. Det er det vi har pratet om. Vi hadde et møte denne uka om mellomrommene. Vi ga dem en scoring i mellomrommet, men andre omgang var annerledes. Vi hadde noen dårlige pasninger og gjorde dem gode, men vi reagerte veldig bra.

Klopp sier problemene i første omgang på Aviva Stadium dreide seg om mangel på spillere i sikring.

– Blir bedre når vi er uthvilt

– Ville jeg foretrukket å ikke ha det problemet lenger? Sannsynligvis ja, men det er tingen vi må jobbe med nå. Resten flyter, det ser bra ut, bevegelsene er gode. Det er ikke et problem at kampen endret seg. Vi nærmest fløy de første 25 minuttene, og så ble det vanskeligere. Det er helt normalt.

– Vi er nødt til å være bedre organisert. Scoringen vi slapp inn, var ikke et typisk mål. Det er en god takling av Dejan (Lovren), men ingen er i nærheten fordi vi trodde han løste det. Det er litt trøtthet i hodet, pre-season har vært lang.

– Vi kom akkurat tilbake fra treningsleiren og trente på fredagen. Nå hviler vi de to neste dagene, og det er veldig viktig. Vi kommer til å gjøre det bedre når vi er litt «freshere».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]