Før kamp i motstanderleiren:– Vi virket veldig «shaky» i det bakre ledd

Ørneblikket-redaktør tror Frank de Boer trenger litt tid før han får ting til å stemme.

18. aug 2017 kl 16.11 Arve Corneliussen

– Prosjekt Frank de Boer kan ta litt tid. Det er plutselig snakk om å spille en helt annen fotball enn vi har gjort de siste 100 årene, og det er ikke så mye som har satt seg ennå. Det er ikke så mye som fungerer, konstaterer Øystein Orheim, redaktør i Crystal Palaces supporterklubbs medlemsblad Ørneblikket.

Crystal Palace tapte 0-3 hjemme mot lille Huddersfield i første kamp. Orheim forklarer tapet med forsvarssvikt.

– Vi virket veldig «shaky» i det bakre ledd. En trebackslinje kan fungere godt om man har de rette stopperne og flankespillerne, men per i dag er det noe vi mangler. Det som må gjøres er å rendyrke stilen og la spillerne bli kjent med hva Frank de Boer står for, mener Orheim.

Håper på buss

Da Crystal Palace rystet Liverpool i vår, hadde Sam Allardyces menn fattige 28 prosent ballbesittelse. Liverpool hadde bare ett skudd på mål.

Orheim håper de Boer vil ty til samme midler.

– Vi har mange sterke sider, men det gjelder å bruke dem. I en kamp som denne, tror jeg vi hadde vært best tjent med å mure igjen bakover og satse på kontringer. Så spørs det hva de Boer mener, da.

– Ting fungerte veldig dårlig mot Huddersfield. Vi burde legge all usikkerhet rundt formasjon bak oss før avreise til Merseyside, men vi må nok belage oss på mange baklengs før ting er på plass, erkjenner Orheim.

Han legger til at det ikke bare er formasjon, men også svake enkeltspillere som bidrar til usikkerheten bakover.

– For å være ærlig har nok de fleste lag i Premier League en bedre andrekeeper enn hva Wayne Hennessey er. I tillegg er høyresiden vår med Joel Ward ganske frynsete. Spesielt nå som Wilfried Zaha ikke er der, påpeker han.

Mistet nøkkelspilleren

Forrige sesong var Wilfried Zaha en av Crystal Palaces farligste spillere med sju mål og ni målgivende i ligaen. Han ble skadet i kampen mot Huddersfield, og er uaktuell til oppgjøret på Anfield.

– At Zaha er viktig for oss er det ingen tvil om. Vi trenger spillere som ham i laget. Ikke bare fordi han ofte binder opp et par mann, men også for underholdningens skyld. Jeg håper vi erstatter ham med Schlupp. Da kan vi få en mann som bidrar mer hjemover, sier Orheim.

– Jeg ser for meg en veldig målrik kamp. Det er to lag med tydelige svakheter bakover. Jeg frykter vi får slakt, men vi kan karre til oss et poeng dersom Benteke skulle våkne.

UTE:
UTE:  Wilfried Zaha har pådratt seg en kneskade, ifølge premierinjuries.com. Frank de Boer ville ikke bekrefte når han returnerer, men det spekuleres i om ivorianeren kan være ute i fire uker.

Sta manager

Paul Thomas Clay har fulgt Frank de Boers managerkarrière tett som kommentator for Viasat. Han forteller om en prinsippfast nederlender.

– Han er som kjent et barn av Ajax- og Barcelona-skolen, og er veldig stein på sine prinsipper og ideer. Det kan være litt krevende å spille under ham. Han er veldig bestemt og nøye på hvordan han skal ha ting, men også veldig flink og skarp, forklarer Clay.

Selv er han imidlertid lite imponert.

– Jeg er egentlig ikke så stor fan av ham. Han er litt for sta og for lite pragmatisk. Selv om et kampbilde krever både det ene og det andre, står han alltid på sine egne ideer og skal tvinge dem igjennom, forteller han.

– Jeg synes ikke «coachingen» hans i Ajax var helt tipp-topp, og jeg ble ofte frustrert på deres vegne. Samtidig kan det være at han har tatt erfaringer fra det mislykkede oppholdet i Inter. Det er ikke like lett å få det spillet til i en klubb der systemet ikke ligger i ryggmargen, mener Viasat-kommentatoren.

NY STOPPER:
NY STOPPER:  Ifølge Paul Thomas Clay kan Jairo Riedewald også bekle en midtbanerolle ved behov. Stopperen fyller snart 21 år, er 182 cm høy, har tre landskamper for Nederland, og ble hentet for ni millioner euro ifølge Transfermarkt.

Ikke ballbesittelse

Selv om de Boer i Ajax som regel hadde mest ballbesittelse, tror ikke Clay nødvendigvis at han kommer til å gå for å dominere banespillet på Anfield.

– Han vil veldig gjerne fremover på banen, og ønsker pasninger langs bakken som går den veien. Jeg vil ikke kalle det possession-orientert, for da tenker folk bare at det er pasninger rundt i forsvar.

– Han er en ganske skarp analytiker. Han vet å pirke borti der det gjør vondt for motstanderne, og Liverpool har sine svakheter bakover. Han går nok ikke hodeløst til verks, men kommer definitivt ikke til å stå med hendene i lommen. Det kan bli ubehagelig for Liverpools forsvarsspillere, spår Clay.

Mot Huddersfield startet Jairo Riedewald og Tomothy Fosu-Mensah i backtreeren. Riedewald ble hentet rett fra Ajax, mens Fosu-Mensah ble hentet av Manchester United fra Ajax' akademi.

– De Boer er helt avhengig av å få inn noen spillere som kjenner til den måten å spille på, og det får han jo med dem. For eksempel er Riedewald en veldig moden spiller som er god med ballen i beina, men hadde ikke den forventede utviklingskurven i Ajax, sier Clay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]