– Forundrer meg at Klopp ikke endrer oppsettet på dødballer

Brede Hangeland mener Watfords første scoring var et «skoleeksempel på elendig opptreden på dødball imot».

14. aug 2017 kl 17.17 Arve Vassbotten

TV 2s fotballekspert og tidligere englandsproff Brede Hangeland tar i en blogg på TV2.no opp Liverpools defensive problemer etter kampen mot Watford. I likhet med Jamie Carragher mener han ikke et nytt kjøp vil løse alle Liverpools problemer.

«Jeg vil våge påstanden at selv verdens to beste midtstoppere (hvem nå de er), ville bli tvunget til å forholde seg til litt for mange ubehagelige situasjoner i Liverpools forsvarsledd», skriver Hangeland og viser til måten Klopp-fotballen spilles på, som gjør det til en ekstra utstatt oppgave å være midtstopper i Liverpool.

I bloggen skriver han også om sårbarheten på cornere imot, som ble spesielt tydelig på Watfords første scoring.

Se også oppsummering i TV 2s studio her:

Skoleeksempel på elendig opptreden

– Et skoleeksempel på elendig opptreden på dødball imot, sa Hangeland i TV2s studio i helga.

– Can og Henderson skal ta et slags markeringsforsvar, de andre må angripe ballen hvis man står i sone, sa han.

I bloggen skriver han mer om hva som skjedde.

«I teorien er det ingenting i veien med sonespill på corner, og teorien er følgende: Spillerne sprer seg ut i feltet og har ansvar for ulike rom. Når corneren svinges inn har hver mann ansvar for rommet foran seg. Hver spiller skal angripe ballen i sitt rom», skriver Hangeland.

  UMARKERT:
  UMARKERT:   Firmino tar ikke Okaka, som han burde.

  For passive

  «På Watfords 1-0 skjer det mange feil. I utgangspunktet er flere spillere ikke sidestilt, og ser dermed kun på ball og registrerer ikke motstanders innløp. I tillegg er avstanden for stor (ref avstand Matip til Firmino), og Okaka kan heade fritt i rommet der enten Matip eller Firmino skal vinne ball. Om ballen går over Matips høyeste punkt skal Firmino vinne den», skriver TV 2-eksperten.

  Han mener også at Mignolet med bedre feltarbeid kunne reddet situasjonen. Hangeland mener Liverpool kan trene seg bedre på dette, men stiller likevel spørsmål ved om ikke Liverpool bør forsvare seg på en annen måte.

  «Det forundrer meg at Klopp ikke bare endrer til et mer markeringsorientert oppsett. Fordelen med markering er at man unngår situasjoner der ingen helt vet hvem som skal vinne ballen. Som det ser ut nå (og mange ganger forrige sesong), blir Liverpools spillere for passive, og blir dermed tatt på at motspillere kommer med større kraft inn i duellen», konkluderer i bloggen du kan lese i sin helhet her.

  Har du innspill til journalisten?
  [email protected]