Trekning kl. 12.00Fransk trussel

Vi har sett nærmere på de fem klubbene Liverpool kan trekke i play-off til gruppespillet i Champions League.

3. aug 2017 kl 23.22 Torbjørn Flatin

Liverpool kan møte klubbene Steaua Bucuresti (Romania), Young Boys (Sveits), OGC Nice (Frankrike), 1899 Hoffenheim (Tyskland) og Istanbul Basaksehir (Tyrkia) i morgendagens (fredag) trekning for 4. kvalifiseringsrunde i Champions League. Trekningen starter kl 12.00.

De seedede lagene er Sevilla (Spania), Napoli (Italia), Liverpool (England), CSKA Moskva (Russland) og Sporting (Portugal).

Kampene spilles 15/16. august og 22/23. august, og det blir trukket om hvem som spiller hjemme først.

Vinnerne går til gruppespillet i Champions League, taperne går til gruppespillet i Europa League.

Liverpools mulige motstandere:

Young Boys
Ble nummer to i den sveitsiske ligaen forrige sesong, bak suverene Basel. Liverpool beseiret dem med 7-5 (5-3, 2-2) over to kamper i 2012 i Europa League med et noe reservepreget mannskap og hvor spillere som Jonjo Shelvey (3) Sebastian Coates, Andre Wisdom og Joe Cole scoret målene (i tillegg et selvmål).
Bør være overkommelig motstand, men den sveitsiske ligaen startet allerede 22. juli, hvor Young Boys topper tabellen og er kommet godt i gang med sesongen. Har kunstgress, noe ikke minst engelsk presse pleier å være veldig opptatt av.

Steaua
En gammel storhet som har falmet de siste årene. Liverpool har spilt mot dem to ganger dette århundret, i UEFA-Cup/Europa League, og vunnet takket være seire på Anfield. Vi husker i grunnen en bortekamp som endte 1-1 i et forferdelig vær og hvor Djimi Traore scoret(!) best.
Et annet lag som er i gang med sesongen, og hvor laget fra Bukarest ligger på 3.plass med 7 poeng på tre kamper.

Nice
Hadde bare sterke Monaco og Paris Saint-Germain foran seg i fjorårets franske liga. Ambisiøs klubb med rike kinesiske eiere.
Velkjente Mario Balotelli hadde en positiv innflytelse forrige sesong og vil ventelig være motivert hvis det skulle bli gjensyn med et Anfield hvor han aldri fant seg til rette. Jean Michael Seri fra Elfenbenskysten en annen stjerne. Franskmennene starter ligasesongen nå til helgen og vil utvilsomt bli en vrien trekning.

Hoffenheim
Er ferske i europeisk sammenheng og lavest ranket, men ser fram til spill i Champions League for første gang etter en fin 4.plass i Bundesliga. Har en 28-årig manager i Julian Nagelsmann.
En klubb som i utgangspunktet må selge sine beste spillere til rikere konkurrenter, men som bl.a. har hentet Serge Gnabry og Håvard Nordtveit foran denne sesongen. Eneste lag som starter ligasesongen senere enn Liverpool, da tyskerne begynner en uke etter England.

Istanbul BB
Fersk klubb på flere måter, men som med ressurser har blitt en toppklubb i en god tyrkisk liga på rekordtid. Et navn som Emmanuel Adebayor spiller for eksempel for Istanbul Basaksehir. Har en nokså liten stadion, men hvor det vil være trøkk. Starter ligaspillet samme helg som de helrøde, men har fått fredagskamp hjemme mot Bursaspor for å være best mulig rustet til kvalifisering til Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]