Glad for å slippe storkanonene

Jürgen Klopp tror andre lag vil frykte Liverpool etter onsdagens prestasjon.

24. aug 2017 kl 21.56 Arild Skjæveland

Liverpool er tilbake i Champions League, og skal møte Spartak Moskva, Sevilla og Maribor i gruppespillet. Det ble klart etter trekning i Monaco i kveld.

– Trekningen var spennende, og det å være del av det er veldig spesielt. Vi så det sammen med guttene. Det er grupper med Barcelona, Bayern, Juventus og Real Madrid, og det å slippe dem er selvsagt mer positivt enn negativt, oppsummerte Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Han var tydeligvis glad for å slippe de største forhåndsfavorittene i gruppespillet.

Nå starter forberedelsene

Liverpool spiller første kamp hjemme mot Sevilla 13. september.

– Vi må gå og forberede oss. Med Sevilla er det åpent, men vi vet alle hvor gode de er i europacupene. Moskva er en lang tur. Maribor vet jeg foreløpig ikke så mye om. Mange vil nok undervurdere dem, men det vil ikke vi. Vi tenker ikke på motstanderen, men på turneringen. Vi vil analysere det og ta alt alvorlig. Vi ønsker å gå så langt som mulig.

– Vi vil starte planleggingen i morgen, og hente inn så mye informasjon som mulig. Kanskje vi kan sende noen der. Den russiske serien har allerede spilt sju runder, så det er kanskje en fordel for dem, med rytme og slikt. Spania har spilt én runde. Jeg vet ikke med Slovenia. Vi må sende folk der og speide på dem. Vi vil se nok av deres kamper, det er ikke noe problem i fotballverden. Vi vil vite alt før vi spiller mot dem, og være 100 prosent forberedt, sier Klopp.

Ikke favoritter

Tyskeren ser ikke på sitt lag som en av favorittene.

– Vi er ikke favorittene i turneringen, og er ikke favorittene i gruppen. Vi er bare en utfordrer, og en utfordrer bør være 100 prosent konsentrert og gir alt. Det er det vi vil gjøre.

– Vi vet alle hvor stort presset var i går. Nå er vi i Champions League. Vi vil først forberede laget for Arsenal-kampen. Så reiser spillerne verden rundt, og forhåpentligvis kommer de friske tilbake.

Han fikk også spørsmål om andre lag vil frykte Liverpool.

– For øyeblikket, ja - men det vil avhenge av hvordan vi presterer. Vi viste gode tegn i går kveld. De første 20 minuttene var kanskje den beste fotballen jeg noen gang har tatt del i. Det var veldig imponerende, men vi må gjøre det igjen og igjen. Så kan vi ha suksess.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]