Glad og fornøyd debutant

Andy Robertson reflekterer over sin Liverpool-debut.

20. aug 2017 kl 10.17 Einar Kvande

Venstrebacken fikk sin sjanse mot Crystal Palace, etter å ha sett sesongens to første kamper fra tribunen, og tok godt vare på muligheten han fikk.

– Dette var stort. Da jeg ble fortalt at jeg ville få sjansen, begynte jeg å tenke på hvordan det er å spille på Anfield foran alle supporterne. Du kan ikke helt forestille deg det før du er der ute. Men det var i annen klasse, sa den skotske landslagsspilleren etter kampen.

– Crystal Palace var frustrerte til tider, men det var vi også, så det var viktig at vi sto sammen.

– Mané spilte hovedrollen med scoring akkurat da vi trengte det som mest, og etter det synes jeg det ble ganske komfortabelt. Vi holdt på ballen, og slapp ikke inn mål. Det var det vi måtte gjøre, og heldigvis holdt vi stand ut kampen og fikk de tre poengene og null mål imot.

Nykomponert forsvarsrekke

Jürgen Klopp stilte med en helt nykomponert forsvarsrekke mot Palace, der Joe Gomez og Ragnar Klavan kom inn i tillegg til Robertson.

– Vi fryktet vi ville få oppleve en reaksjon på Palace sitt dårlige resultat forrige helg. Deres nye manager ville være oppsatt på det. De har jobbet hele uken, og kanskje øvd på å ligge dypt og spille litt mer direkte, med trusselen de har på topp i Benteke. Men jeg syntes Raggy og Joel håndterte det strålende, og defensivt var vi gode. Det var hva vi trengte.

Involvert i scoringen

Robertson var involvert i angrepet som førte til Liverpools scoring i det 73. minutt, da han spilte vegg med målscorer Mané før innbytter Solanke også ble involvert.

– Det er strålende når du får ballen, og du har muligheter til å spille til spillere som Sadio, Roberto og Studge i første omgang, og så kom Mo og store Dom inn. Det er flott å ha slike muligheter.

– Du vet at disse spillerne kommer til å gå på gode løp, og at de vil sette ballen i mål når sjansen byr seg. Sadio er i god form nå. Alle skuddene hans ser ut til å gå inn, så forhåpentligvis fortsetter han slik samtidig som alle andre også begynner å bidra med mål.

– Vi er ikke i toppform ennå, men vi nærmer oss, og når vi finner toppformen vil vi være en stor trussel for alle, avslutter Liverpools nummer 26.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]