– Godt å være tilbake på midtbanen

Liverpool har fått en «ny midtbanespiller» i James Milner, mener manageren.

6. aug 2017 kl 09.05 Marius Rabben

Selv er den rutinerte visekapteinen glad for å bli flyttet frem etter et år som venstrebackvikar. Mot Athletic Club fikk Alberto Moreno og nyervervelsen Andrew Robertson hver sin omgang i backrekka.

– Det er ikke så enkelt (å flytte tilbake til midtbanen), men jeg har åpenbart spilt der gjennom mesteparten av karrieren min, sier Milner til LFCTV.

– God treningsøkt

Etter kampen sa Jürgen Klopp at Morenos blomstring under oppkjøringen og kjøpet av Robertson tillater Milner å bytte posisjon igjen.

– Det betyr at «Milly» er tilgjengelig på midtbanen, så uten å være på overgangsmarkedet, har vi fått en ny midtbanespiller, forklarte sjefen.

– Det føltes godt å være tilbake der, for å være ærlig, og jeg trivdes godt, sier Milner.

– Men det handlet mer om å få 45 minutter. Jeg har i tillegg hatt en skade, så det var godt å komme utpå, og jeg føler meg ålreit.

– Det var en god kamp og god treningsøkt mot en bra motstander. Jeg tror de har hatt noen kvalifiseringskamper (i Europaligaen), så de er i form, og det var klart at dette ville bli en tøff test. Stemningen var også herlig.

Avslutningen på pre-season var Liverpools åttende treningskamp for sommeren. Halvparten av dem er blitt spilt siden forrige helg.

– Gutta spilte en omgang hver, og jeg syntes alle gjorde det bra, spesielt etter en intens uke i Tyskland med noen harde kamper. Alt i alt var det en fin måte å runde av pre-season på.

Sesongstart

Nå fortjener spillerne et par dagers hvile før forberedelsene til de virkelige kampene» begynner, mener 31-åringen. Liverpool åpner sesongen borte mot Watford, før Hoffenheim er motstander påfølgende tirsdag.

– Første kamp er alltid viktig, og du ønsker å komme bra i gang. Så har vi europacup like etter.

– Nå handler det om fitness, finne kampformen og bli vant til det taktiske, og å få de nye spillerne til venne seg til systemet vårt og føle seg hjemme. Det har helt klart vært fungert da de har hamret inn mål på topp, og «Robbo» har kommet inn og gjort det bra. Det er strålende for dem.

– Vi liker alle å konkurrere, og på øverste nivå ønsker man alltid å vinne, selv om det er treningskamper, så resultatet er gledelig.

Firmino tok straffesparket

Selv om Milner startet i Dublin og var på banen da Roberto Firmino vant et straffespark, var det sistnevnte som fikk ta det. Lagets vanligvis faste straffeeksekutør sier det ikke har vært noen diskusjoner.

– Egentlig ikke. Han fikk straffesparket og hadde scoret på et par stykker i midtuka. Jeg spurte ham om han følte seg trygg, og han sa ja. Vi trener alle på det, og jeg er veldig trygg når han tar ansvar. Det viktigste er at ballen havner i nettet, sier Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]