Håper å gjøre venstrebackplassen til sin

Andy Robertson imponerte i debuten mot Crystal Palace.

20. aug 2017 kl 15.13 Einar Kvande

Venstrebackplassen har vært et problem for Liverpool helt siden John Arne Riise forlot Anfield-klubben, men nå kan de røde ha funnet en verdig arvtaker etter sunnmøringen.

– Jeg følte jeg spilte bra, sier Andy Robertson til Liverpool Echo om Liverpool-debuten mot Crystal Palace.

Ble sliten

– Jeg ble sliten mot slutten, men det var mine første 90 minutter siden mai. Jeg nøt hvert minutt jeg fikk spille sammen med de andre spillerne i min første offisielle kamp for klubben.

– Det var en god opplevelse. Hovedsaken var å ta de tre poengene, og det klarte vi. Det var en god defensiv prestasjon av oss, og vi er fornøyd med at vi ikke slapp inn mål.

– Alle venstrebackene i klubben – Alberto og Milly - vil tenke at vi kan løse dette. Du kommer ikke til denne klubben og tror at du ikke kan bidra i posisjonen du skal spille. Vi tenker alle at vi kan spille bra, og sørge for at Liverpool har en venstreback fansen kan være stolte av.

Aksepterte situasjonen

Robertson var ikke engang på benken i Liverpools to første kamper for sesongen, da Klopp mente han trengte mer tid til å trene sammen med sine nye lagkamerater etter overgangen fra Hull i sommer.

– Enhver fotballspiller synes selvsagt det er vanskelig å ikke komme med i troppen. Du har oppturer og nedturer, men når du blir utelatt fra troppen må du jobbe hardt på trening og forsøke å bevise for manageren at du kan spille neste kamp. Det er hva alle spillerne gjør.

– Vi har en flott spillergruppe. Manageren sørger for at vi holder sammen, og det er nøkkelen. Manageren har vært strålende mot meg fra første dag, og har snakket med meg hele tiden. Jeg var ikke fornøyd med at jeg ikke var i troppen, men han forklarte meg situasjonen og jeg aksepterte den, for det han sa var ikke feil.

– Jeg måtte øke tempoet. Jeg var bare i klubben i halvannen uke før Watford-kampen, og det er ikke mye tid til å ta steget opp. Jeg var trolig ikke på det nivået ennå da. Jeg er trolig fortsatt ikke på det nivået det forventes av meg. Jeg må prestere stabilt i 90 minutter, jobbe med formen og stå på videre.

– Treningen er selvsagt annerledes enn jeg har vært vant med. Når du gir bort ballen kan det andre laget holde på den i flere minutter, for du spiller mot verdensklassespillere, og det fører til at du hever deg.

– Jeg tror jeg begynner å bli vant til det. Jeg nærmer meg smått om senn. Jeg er fornøyd med fremgangen jeg har hatt de første par ukene her. Heldigvis fikk jeg sjansen, og var glad for at jeg ble tatt ut til å spille denne kampen av manageren.

Applaus fra The Kop

Robertson fikk etter kampen applaus fra The Kop for innsatsen.

– Det er alltid hyggelig når det skjer. Du kunne føle den gode atmosfæren. I første omgang fikk jeg slått noen innlegg fra venstresiden. Vi skapte mye rom, og vi klarte å utnytte det. Et par av innleggene kunne kanskje ha endt i scoringer.

– Du tenker på hvor bra debuten din blir, men dette var bedre enn jeg hadde forventet. Fra start til slutt var fansen i en annen klasse, selv om det lenge var en frustrerende dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]