– Han ønsker ikke å spille for oss

Southampton-manageren kommenterer sagaen om Virgil van Dijk.

3. aug 2017 kl 09.02 Marius Rabben

Den ettertraktede midtstopperen har ikke trent med laget de siste ukene fordi han ønsker seg bort fra klubben, men Southampton vil fortsatt ikke selge.

– Vi fortsetter på samme måte, svarer manager Mauricio Pellegrino på spørsmål om The Saints har endret standpunkt, ifølge Southern Daily Echo.

– Situasjonen er den samme. Jeg kan ikke si mer, for situasjonen er at gutten står utenfor laget fordi han ikke ønsker å spille for oss.

– Klubben selger ikke

Van Dijk har ikke spilt en kamp siden januar grunnet skade, og måtte trene for seg selv på anlegget i Southampton da resten av stallen var på treningsleir i Frankrike forrige uke.

LÅST SITUASJON:
LÅST SITUASJON:  Både klubben eller van Dijk står fast på sine ønsker. Spilleren ønsker seg bort, mens Southampton ikke vil selge. Den nåværende kontrakten varer helt til 2022.

Allerede i juni skal 26-åringen ha uttrykt ønske om å forlate klubben, men det gjenstår fem år av kontrakten. Selv om Liverpool står klare til å punge ut over 60 millioner pund og gjøre van Dijk til tidenes dyreste forsvarsspiller, vil ikke sørkystklubben selge.

– Jeg har lyst til å overbevise ham om hvor viktig han er for oss, og klubben kommer ikke til å selge ham, fortsetter Pellegrino.

– Vi ønsker det beste for alle, også for Virgil, men han vil ikke være en del av laget. Det er grunnen til at han står utenfor.

Southampton hadde nok trengt en van Dijk i form i treningskampen mot Augsburg onsdag, der tyskerne vant komfortabelt 4–0 på St. Mary’s.

– Dette var helt klart ikke vår beste kamp. Det eneste positive er at dette var en treningskamp, sier Pellegrino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]