Har fulgt Oxlade-Chamberlain siden 2014

Jürgen Klopp har vært begeistret for Alex Oxlade-Chamberlain siden de møttes i 2014.

31. aug 2017 kl 13.27 Arild Skjæveland

Liverpool har endelig bekreftet overgangen til Alex Oxlade-Chamberlain, som kommer til Liverpool for 35 millioner pund.

Jürgen Klopp forteller at han har vært begeistret for den allsidige 24-åringen lenge.

Fan siden 2014

– Jeg husker første gang jeg så han live. Jeg var i Dortmund i 2014, og han kom inn som innbytter og hadde en stor innflytelse. Han utmerket seg umiddelbart med fart, ferdigheter og en innstilling i en slik storkamp for en ung spiller. Jeg husker at han løp opp og taklet Mkhitaryan glimrende i egen boks for å forhindre mål, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi vant den kampen, men tapte returoppgjøret da han startet og spilte veldig bra. Jeg tror han traff stolpen. Siden den gang har jeg fulgt ham, og da jeg hørte at det var mulig at vi kunne kjøpte han trengte jeg ikke å tenke meg om to ganger.

En allsidig spiller

Det har blitt rapportert at Alex Oxlade-Chamberlain ser på seg selv som midtbanespiller, og var tiltenkt en rolle som vingback i Chelsea. En posisjon han også har spilt for Arsenal denne sesongen.

– Jeg hører mye snakk om posisjoner, men la oss heller snakke om spilleren, sier Klopp.

– Han er en med veldig gode ferdigheter, som alltid gir alt for laget. En spiller som er positiv og villig til å ta risiko for å få noe bra til å skje. Han er fortsatt ung, men har mye erfaring fra Premier League, Champions League og for landslaget.

– Han er allerede en veldig god spiller, og jeg tror han har mentaliteten og lysten til å bli enda bedre, og det er spennende.

– Dette er en som har tatt den tøffe avgjørelsen med å forlate en av de store klubbene og komme til en annen storklubb, og jeg tror han hadde mange alternativer, så jeg er fornøyd med at vi har fått tak i ham. Han tok ingen lett avgjørelse, men jeg tror han tok den riktige med å komme til denne troppen med talentfulle spillere og flotte supportere. Jeg ønsker ham velkommen i Liverpool-familien.

Oxlade-Chamberlain har foreløpig ikke fått noe trøyenummer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]