– Har overbevist alle vi har pratet med

Det kan komme overganger inn og ut av klubben frem til månedslutt, ifølge Jürgen Klopp.

25. aug 2017 kl 23.10 Marius Rabben

Kun tre spillere har kommet til Anfield gjennom sommervinduet, men manageren hinter til at mer kan skje. Med en snau uke igjen av vinduet sier Jürgen Klopp at det ikke har handlet om at spillere ikke vil til Liverpool.

Klubben har lenge visst at det blir betydelig flere antall kamper denne sesongen, for selv exit i Champions League-kvalifiseringen ville gitt de røde Europaliga-billett. Men førstelagstroppen er hittil kun styrket med Mohamed Salah, Dominic Solanke og Andrew Robertson.

– Dreier seg ikke om penger

Klopp forklarer at det ikke er mangel på store overgangssummer som gjør at flere stjerner ikke har kommet til klubben. Uten å nevne navn, hinter han til situasjonene med Naby Keïta og Virgil van Dijk.

– Det var klart at vi i det minste skulle ha europafotball. Antall kamper har lenge vært ganske klart, sier Klopp to dager før Arsenal-kampen.

– Vi overbeviste alle spillerne vi snakket med. Vi trengte ikke å fortelle dem at «vi skal kanskje spille Champions League», og ringe dem opp igjen nå (for å minne dem på det), men det handler ikke om oss.

– Det dreier seg ikke om penger. Noen ganger er det mulig eller ikke mulig. Sånn er det, forteller tyskeren, og hinter til at klubber ikke har lyst å selge de aktuelle spillerne.

– Kan jeg bli mer fornøyd? Muligens

Flere ganger har Klopp gjort det klart at Liverpool fortsatt følger godt med på overgangsmarkedet, og at de vurderer mulighetene helt frem til vinduet stenger i neste uke.

– Vi jobber med det, som dere kan anta. Jeg forbereder meg til Arsenal, vi er i samtaler, kommer noe til å skje? Jeg vet ikke. Dette transfervinduet er åpenbart annerledes enn alle andre vinduer.

Likevel sier han seg igjen fornøyd med mannskapet han besitter. På spørsmål om hvordan Klopp vil føle seg når vinduet stenger, svarer han:

– Vi får se hva som skjer. Ja, jeg er fornøyd for øyeblikket. Kommer jeg til å være fornøyd den 31. august? Jeg vet ikke. Kan jeg bli mer fornøyd? Muligens.

– Frem til den 31. august, slik denne businessen er, så er mye mulig, inn og ut. Hvis transfervinduet hadde stengt i morgen, ville jeg vært fornøyd med det jeg har. Slik er det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]