Hylles av Klopp etter Arsenal-kampen

Manageren mener Joe Gomez spilte «voksenfotball» i storseieren.

28. aug 2017 kl 09.06 Arve Corneliussen

– Joe (Gomez) trengte tid for å komme seg tilbake i denne forfatningen, og ingen vet det bedre enn ham. Han er ung. Faktisk ikke så mye eldre enn Trent (Alexander-Arnold), som forresten kunne ha spilt igjen mot Arsenal, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Forrige sesong fikk 20-åringen bare to fulle kamper. De kom i FA-cupen mot Plymouth og Wolves. Nå har Gomez allerede spilt like mange, bare tre runder ut i sesongen.

Mot Arsenal markerte han seg også med en assist.

– Fordi vi har alternativer, kan vi gi Trent en hvil. Det var fint å se Joe, som leverte en veldig, veldig sterk forestilling. Jeg sa til ham etter kamp: «Velkommen til voksenfotball», for dette var 100 prosent voksenfotball med mange knallharde dueller, skryter Klopp.

Flere gode

Manageren gir også ros til de andre som var med på å knuse Arsenal.

– Jeg så elleve enestående individuelle prestasjoner. Til og med Danny (Sturridge) kom innpå og hadde innflytelse. Milly (Milner) var også veldig, veldig viktig, og Marko (Grujic) gjorde jobben. Det var veldig bra. Vi trenger dette, selvfølgelig, mener han.

På tross av en treg start mot Watford, tar Liverpool landslagspause ubeseiret. I tillegg har de vunnet fire av fem.

– Hittil i sesongen har vi lært fra hver kamp. Vi spilte en helt fantastisk kamp mot Hoffenheim, og mot Arsenal tok vi et steg videre fordi vi klarte å gjenta det.

– Det var antageligvis den største utfordringen vår i denne kampen. Vi må vise at vi kan levere hver tredje eller fjerde dag, for hvis ikke har vi et problem i løpet av sesongen.

Tenkte ikke på seier

– Vi ønsket å bevise til oss selv at vi kunne levere i dag og. Vi ønsket å være der fra første spark. Vi ønsket å vise grådighet, og ambisjonene våre mot et sterkt lag. Du kan aldri vite om du kommer til å vinne en kamp. Faktisk tenkte vi ikke på å vinne kampen, men på prestasjonene, forteller Klopp.

– Prestasjonene var perfekte, og resultatet er resultatet av prestasjonene.

Mot Crystal Palace byttet Klopp fem spillere fra Hoffenheim-kampen, men mot Arsenal nøyet han seg med to.

– Hvis du har for mange spillere ute med skade, har du ingen sjanse. Ingen klarer det. Vi tenkte aldri på hvem vi ikke hadde med, selv om vi vet hvor store problemer vi kan få når slike kvalitetsspillere ikke er med. Alt er veldig intenst. Vi vet alle at vi ikke kan bruke samme startoppstilling fem måneder på rad, så vi er nødt til å ha alternativer.

– Jeg tenkte virkelig lenge på startoppstillingen til denne kampen. Vi gikk for rytme og selvtillit. Alle så veldig positive ut på trening etter Hoffenheim-kampen, så jeg tenkte vi burde prøve igjen. Det fungerte åpenbart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]