– I år fikk vi den store testen umiddelbart

Jürgen Klopp mener sesonginnledningen har vært spesiell med kvalifiseringskamp rett etter seriestarten.

17. aug 2017 kl 17.08 Arve Vassbotten

Da Liverpool møtte Crystal Palace i Asia Trophy i Hong Kong 19. juli, endte det med 2-0-seier til Liverpool etter scoringer av Dominic Solanke og Divock Origi. I den kampen var både Adam Lallana og Philippe Coutinho involvert for Liverpools del, og Wilfried Zaha spilte for Crystal Palace.

Når London-laget gjester Anfield på lørdag er det uten alle de tre spillerne.

Lengter etter Anfield

– Vi spilte mot Crystal Palace for noen uker siden. Jeg er ikke hundre prosent sikker på lagoppstillingen i den kampen, men Philippe Coutinho og Zaha var på banen og det vil de ikke være denne helgen. Det er slik det er. Det eneste vi vet er at det kommer til å bli en tøff kamp. Ingen av lagene var nok altfor glade etter sesongens første kamp, vi var ikke ordentlig skuffet heller, men det er slik den første kampen kan være. Det er ting å forbedre og slik er det alltid, sa Klopp på torsdagens pressekonferanse.

Mens Liverpool spilte 3-3 mot Watford, som utlignet på overtid, tapte Crystal Palace hele 3-0 hjemme for nyopprykkede Huddersfield.

– For Crystal Palace var det litt annerledes. Nå kommer de til Anfield. Jeg ser virkelig fram til Anfield, det er lenge siden vi spilte der nå og det er vårt sted, og der vi ønsker å spille - spesielt etter de to første kampene. Vi har allerede vist at vi er klare igjen, mener Klopp.

Annerledes sesonginnledning

Klopp mener denne sesongen er ekstra spesiell på grunn av kvalifiseringskampene til Champions League som kommer så tett opp mot serieåpningen.

– Vanligvis kommer man inn i sesongen og kan forbedre ting, men nå fikk vi den store testen umiddelbart.

På pressekonferansen fikk Klopp spørsmål om hvilke utfordringer Frank de Boer vil møte med å skulle endre måten Crystal Palace spiller på.

– Uansett hvor man spiller trenger vi alle resultater, det er det det handler om. Jeg har ingen tid til å tenke på hva Frank de Boer vil møte i Crystal Palace. Jeg er sikker på at de har forsøkt å endre mye, og vil fortsette med det. Jeg kjenner han best fra tiden i Amsterdam. Vi spilte mot han med Dortmund og de var alltid et fotballspillende lag og livlige. Men det var mot Ajax, og i den nederlandske ligaen der de var dominerende, så det var annerledes. Vi får se hva han tar med seg, men det er den andre serierunden, og jeg tror ikke alt er som det skal bli ennå. Det er sikkert det samme hos oss - men akkurat nå handler det om å få resultater og det er det vi kjemper for, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]