Barcelonas sportsdirektør:Innrømmer vanskeligheter med å signere Coutinho

Spanjolene skal likevel være klare til å prøve et tredje bud, for å se om Liverpool virkelig mener alvor.

17. aug 2017 kl 19.43 Arve Vassbotten

Etter et par uker med stadige rykter fra spansk presse om at Philippe Coutinho nærmer seg overgang, har Jürgen Klopp og Liverpools eiere gang på gang slått fast at brasilianeren ikke er til salgs uansett pris.

Nå kan det virke som at også Barcelona-ledelsen begynner å innse at det blir vanskelig å ikle 25-åringen røde og blå striper.

– Selger ikke engang for £120m

– Ikke bare Barca, men alle lag som ser etter toppspillere, er i en veldig vanskelig situasjon i dette markedet. Hvorfor? Fordi klubbene ønsker å signere spillere av topp kvalitet, men at det ikke er noen utkjøpsklausul gjør ting vanskeligere, sier Barcelonas sportsdirektør Robert Fernandez.

Philippe Coutinho, som signerte en ny femårskontrakt tidligere i år, er en av spillerne som ikke har noen utkjøpsklausul.

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo skal Barcelona nå planlegge et tredje bud for å sjekke hvor bastante Liverpool virkelig er. Fra før har de fått avslag på bud på 72 millioner pund og 90 millioner pund.

På Twitter skriver Pearce i svar til en Barcelona fan at «uansett hva Barcelona kommer tilbake med, om det er 100 millioner pund eller 120 millioner pund,vil det bli avslått»

Klubbene ønsker å signere spillere av topp kvalitet, men at det ikke er noen utkjøpsklausul gjør ting vanskeligere.Robert Fernandez - Barcelonas sportsdirektør

– Forhandler med flere klubber

– Ja, vi forhandler med klubber for å få inn flere kjøp, men er klar over hvor vanskelig det er, sier Fernandez, og sier det er ønskelig å få på plass erstattere for Neymar raskt.

– Dembele og Coutinho er to viktige spillere som vi liker godt og har likt lenge. De har kvaliteten, riktig alder og kan tilpasse seg vår fotball. De ville vært gode å ha her. Med respekt for Liverpool og Dortmund, så trenger man å bruke tid når det er forhandlinger for å komme i en god situasjon for spillerne og oss selv.

– Vi har fortsatt noen dager på oss, og skulle gjerne satt fortgang i ting, men vi innrømmer at de er to spillere vi ønsker hit. Men det er klubbene som vil ha siste ord om vi til slutt får kjøpt de to spillerne.

At Luis Suarez ble skadet da laget tapte mot Real Madrid i supercupen torsdag har gjort behovet for forsterkninger enda mer prekære for den spanske klubben.

Ingen møter avtalt

Den velinformerte spanske journalisten Guillem Balague meldte tidligere torsdag at Barcelona slett ikke er nærmere noen avtale for Coutinho.

– Når Pep Segura, Barcelonas general manager, i går kveld snakket om at «en avtale er nær» er jeg ganske sikker på at han kun mente Dembele. Segura vet at Liverpool ikke har rikket seg en tomme når det gjelder Coutinho. De selger ikke, skrev Balague på Twitter.

Segura vet at Liverpool ikke har rikket seg en tomme når det gjelder Coutinho. De selger ikkeGuillem Balague

– Klarer de å stå i mot til vinduet stenger? Selv om den katalanske pressen insisterer (Barcelona har ikke noe med det å gjøre) på at det vil være møter denne uken, er ingen møter planlagt mellom Liverpool og Barcelona, la han til.

Jürgen Klopp klarte heller ikke unngå spørsmål om Coutinhos situasjon på dagens pressekonferanse.

Da han ble konfrontert med påstandene fra Pep Segura, sa Klopp:

– Jeg aner ikke hvorfor andre mennesker sier det de sier. Jeg kjenner ham ikke engang. Jeg har aldri møtt ham. Vi har allerede sagt hva vi har å si. Det er ingenting nytt å rapportere for meg. Ingen har fortalt meg at situasjonen har forandret seg siden sist vi snakket samen.

– Coutinho trener ikke fordi han har en ryggskade. Jeg har ingenting å klage på i forhold til dette. Vi er ikke dumme. Vi vet dette er en veldig vanskelig situasjon, men det er ingenting nytt å berette. Det er ikke alltid like enkelt for meg å si det som er 100% sant, selv om jeg ikke liker å lyve. Men denne gangen er ikke det tilfellet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]