– Jeg ber om at han blir

Men Steven Gerrard forstår godt at søramerikanske spillere drømmer om Barcelona.

9. aug 2017 kl 08.43 Arild Skjæveland

Barcelona ser ut til å gjøre et nytt fremstøt for å sikre seg Philippe Coutinho - ifølge brasiliansk og spansk media er partene langt nærmere enighet enn hva de britiske avisene rapporterer.

Liverpool FC fastholder at spilleren ikke er til salgs.

Forstår drømmen

Steven Gerrard kjenner godt til forholdet søramerikanske spillere har til Barcelona.

– Det er drømmen for alle disse søramerikanske spillerne. Jeg har opplevd det før, både som supporter og som spiller, med Mascherano og Suarez, sier Gerrard til the Mirror.

– Det er en veldig vanskelig situasjon for klubben.

Ber om at han blir

Steven føler at Liverpool er i en god forhandlingsposisjon.

– Det som er bra for Liverpools del, er at manageren er desperat for å beholde ham, og eierne ønsker at han skal bli. Dette er ikke en situasjon der Liverpool trenger pengene og må selge. Vi er ikke en selgende klubb, så de vil gjøre alt de kan for å få ham til å bli.

– Men når alt kommer til alt handler det om Philippe Coutinho og hans avgjørelse. Hva han er forberedt på å gjøre, og om han vil starte en krig for å komme seg bort. Liverpool vil ikke gjøre det enkelt for ham.

– Jeg ber om at han fortsatt er i Liverpool når vinduet stenger, sier Gerrard.

– Ikke i år

En annen tidligere spiller som har uttalt seg er Steve McManaman. «Macca», som i 1999 gikk til Real Madrid på Bosman, tror Coutinho vil få sin overgang. Men ikke i år.

– Jeg tror de vil få ham til slutt, men ikke i år. Jeg tror det finnes en god måte å gjøre det på, og dersom Real Madrid eller Barcelona kommer og vil ha spillerne dine, og det er deres drøm å spille der, så er det et steg opp. Dersom han gir Liverpool et år til, og spiller på sitt beste, så vil Barcelona fortsatt ha ham neste år når Iniestas karriere går mot slutten, sier McManaman ifølge Mirror.

– Liverpool er i Champions League og trenger ham i år. Han er deres beste spiller.

Avgjørende for eierne

Også Steve Nicol har være ute og sagt sin mening om situasjonen.

– Dette kommer til å være noe som definerer Fenway Group og deres eierskap. Dersom Liverpool ønsker å vinne Premier League, må de beholde Coutinho. Selger de Coutinho må de starte på nytt, sier Nicol til ESPN.

– Dersom han selges, så kan du bare vifte med det hvite flagget, sier skotten.

MÅ BEHOLDES:
MÅ BEHOLDES:  Steve Nicol, her fra en kamp mot Newcastle i 1985, mener Philippe Coutinho må beholdes uansett pris.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]