– Jeg er ingenting uten dem

Klopp forklarer hvorfor støtteapparatet er helt avgjørende for lagets fremgang.

1. aug 2017 kl 14.11 Marius Rabben

Tilbake ved ansettelsen i oktober 2015 understreket Jürgen Klopp at han måtte ha med seg assistentene Zeljko Buvac og Peter Krawietz, som han har jobbet tett med i en årrekke, og før pre-season i fjor sommer ble fysisk trener Andreas Kornmayer og ernæringsfysiolog Mona Nemmer hentet fra staben til Bayern München.

I et intervju med Liverpoolfc.com legger ikke manageren skjul på at han er avhengig av å ha eksperter rundt seg i klubben.

– Hadde ikke klart denne jobben alene

– Jeg er ingenting uten dem. Jeg tror den største styrken hos sterke personer er å plassere folk som er bedre på spesifikke områder rundt seg, forklarer Klopp.

– Kun dersom du er usikker ville du tenkt «herregud, kanskje noen ser at han er bedre til det der enn meg» og alt sånt. Jeg har absolutt ingen problemer med det, og det gjør dem så viktige for meg. Jeg liker dem alle, men vi er sammen fordi de har så mange kvaliteter. Uten dem ville jeg ikke gjort denne jobben – og jeg kunne ikke ha klart jobben. Sånn er det.

– Da jeg startet med dette, var jeg alene, men det er mange år siden, og verden har forandret seg, spesielt fotballverden, så det er veldig viktig at vi har denne kvaliteten her. Jeg er veldig glad for det.

Blitt viktig på kort tid

Lenge har Buvac blir betegnet som «hjernen» i teamet i Klopp, mens Krawietz er «øyet». En av dem som allerede var på Melwood da Klopp ankom, er Pep Lijnders, som hadde blitt hentet opp av Brendan Rodgers fra akademiet.

KLOPPS TEAM:
KLOPPS TEAM:  Peter Krawietz, Pep Lijnders og Zeljko Buvac er alle en helt sentral del av Klopp og Liverpools førstelag.

– Pep har blitt utrolig viktig på kort tid fordi han skriver ned alt sammen. Han er også en del av «hjernen» ettersom han er den som husker tingene vi har gjort på tidligere treningsøkter, sier Klopp.

– Han er den neste generasjonen av fotballtrenere. Vi er ikke gamle, men vi har allerede vært så lenge i denne businessen. Det er normalt med rutiner, man bruker dem, og det fungerer. Vi forsøker å være åpne hele tiden, men Pep er vårt koblingspunkt mellom nåtiden og fremtiden, så det er veldig, veldig viktig.

– Alt handler om keepere

Klubbens keepertrener, John Achterberg, har vært en del av apparatet på Melwood siden 2009.

– Hva kan jeg si om John? Jeg har aldri møtt en fyr som ham, sier Klopp, som tidligere har forklart at nederlenderen aldri tar fri fra jobben.

– Han er en keepertrener 24 timer i døgnet! Det er ikke alltid bra, faktisk, for hvis du vil snakke med ham om noe som helst annet, kan han lede enhver samtale mot et keeperteama. Det er en egenskap, tror jeg! Til slutt tenker man: «Snakket vi nettopp om målvakter i fem minutter, selv om vi startet med politikk?»

God kostholdssjef

ERNÆRINGSEKSPERT:
ERNÆRINGSEKSPERT:  Mona Nemmer ble hentet til klubben fra Bayern München foran fjorårets pre-season, og bestemmer hva spillerne får i seg.

Blant flere som har gjort et positivt inntrykk hos spillerne, står Mona Nemmer svært høyt.

– Mona er hjerte og sjel, hun er alt. Hun er så smart. Ikke en eneste spiller er i tvil om henne – det er enestående. Ingen liker når noen forteller deg at det du spiser ikke er bra, men Mona er veldig flink på det, sier Klopp.

– På det området har vi nok endret alt, og spillerne liker det fordi de vet at Mona bare er her for å hjelpe dem med å få et enklere liv, på Melwood og hjemme fordi hun samarbeider med spillernes bedre halvdeler.

Trenerteamets «bad boy»

– Korny (Andreas Kornmayer) er en slags sersjant for øvelsene her. Det må han være. Vi bestemmer hva han må gjøre, og han gir råd om hvilke områder vi kan forbedre oss på, fortsetter Klopp.

GODT TRENT:
GODT TRENT:  Andreas Kornmayer sørger for at spillerne får nok kilometer under beltet til seriestarten. Det er han som er hjernen bak den intense hardtreningen i sommer.

– Han må være vår bad boy av og til, for spillerne liker ikke å løpe. «Dette er Korny sin idé. Spør du meg, kunne du fått en fridag, men Korny sier du er nødt!»

– Alt er bra, ellers kunne vi ikke havnet på fjerdeplass forrige sesong, og vi ville ikke hatt et så bra lag. Man kan alltid bli bedre, vi kan fortsatt bli bedre, men grunnlaget vi har for å bli bedre, er jeg fornøyd med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]