– Jeg hadde tatt dette resultatet på forhånd

Jürgen Klopp var fornøyd med 2-1 over Hoffenheim i Tyskland.

16. aug 2017 kl 09.14 Einar Kvande

Liverpool sikret seg to viktige bortemål foran returkampen på Anfield neste onsdag, og selv ikke Mark Uth sitt sene reduseringsmål la en demper på entusiasmen til Jürgen Klopp.

– Dersom noen hadde sagt meg før kampen at vi ville vinne med ett mål, hadde jeg tatt det. Selv 8-7, uttalte Klopp til pressen etter at kampen var over.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Men scoringen de fikk ergrer meg, selv om de kanskje fortjente ett mål for innsatsen de la ned over 90 minutter, lød responsen på Hoffenheims reduseringsmål.

Fornøyd med den defensive biten

– Jeg syntes vi spilte bra defensivt. Planen var å la dem spille i rom hvor vi mente de ikke var farlige for oss. De har en spesiell spillestil som det er veldig vanskelig å forsvare seg mot.

– Da de forandret sin måte å spille på, gamblet vi litt for mye på begge vingene, og dermed ble både Trent og Alberto alene, slik at de fikk slå innlegg.

– Jeg så situasjonen som førte til straffesparket. Jeg mener det skulle vært blåst for offside. Den var marginal, men stor nok. Da jeg så situasjonen under kampen trodde jeg den var klarere.

– Simon gjorde en veldig god jobb sammen med John Achterberg med videoanalyse. Det var en viktig redning, som ga oss et løft, og det var et slag i ansiktet for motstanderen.

– Vi gjorde to mål, og kunne ha scoret flere. Vi hadde flere gode dødballer. Dejan hadde en flott headinhg, og Joel var meget god, men jeg ville ha satt den ballen i mål!

Bare halvveis

Klopp hyller også James Milner for innhoppet som erstatter for Jordan Henderson i andre omgang. Visekapteinen var mannen som satte inn 2-0 målet via en uheldig Håvard Nordtveit.

– Det andre målet var en god prestasjon fra en erfaren spiller. Milly kom inn og hadde stor innvirkning på kampen. Han var veldig viktig for oss. Hendo hadde en veldig intens preseason etter et langt avbrekk, så jeg var glad for at jeg kunne ta ham ut tidlig og sette inn Milly. Det vil være til stor hjelp for ham.

– Jeg er fornøyd, men vi er bare halvveis, verken mer eller mindre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]