Vi fulgte trekningenOverkommelig gruppe

Liverpool slapp unna de verste i trekningen av gruppespillet.

24. aug 2017 kl 17.43 Arild Skjæveland

Liverpool er endelig tilbake i Champions League, og i kveld ble gruppene trukket. Klubbsekretær Danny Stanway og ambassadør Ian Rush var på plass for Liverpool.

Kunne vært verre

Da Francesco Totti trakk ballen med Liverpool, var det mange som holdt pusten. De mulige gruppene var H - med Real Madrid og Borussia Dortmund, eller E, med Spartak Moskva og Sevilla.

Denne gang var Liverpool heldige, og Andriy Shevchenko viste frem lappen det sto E på. Tottenham fikk heller storkanonene i gruppe H.

Med unntak av Tottenham, var de engelske klubbene forholdsvis heldige med sine trekninger. Tøffest ble det for Chelsea, som møter Atletico Madrid og AS Roma.

Til Russland

Liverpool skal tilbake til Russland, og møter forrige sesongs seriemester Spartak Moskva. Årets sesong har startet svært dårlig for Spartak, som kun har tatt åtte poeng på sju kamper. Det holder til 10. plass så langt.

Jürgen Klopps menn får mulighet til å revansjere seg mot Sevilla, etter det bitre tapet i finalen av Europa League i 2016. Før årets sesong har de fått ny trener, og de startet med 1-1 mot Espanyol da La Liga ble sparket i gang i helgen.

Maribor var det siste laget som kom inn i gruppe E. Den slovenske regjerende ligamesteren ligger på andreplass i serien etter seks serierunder. Det har blitt fem seire og én uavgjort i sesongstarten, for klubben som har en stadion som rommer 12.000 tilskuere.

Gruppene

Gruppe A

1. Benfica
2. Manchester United
3. FC Basel
4. CSKA Moskva

Gruppe B

1. Bayern München
2. Paris Saint-Germain
3. Anderlecht
4. Celtic

Gruppe C

1. Chelsea
2. Atletico Madrid
3. AS Roma
4. Qarabag

Gruppe D

1. Juventus
2. Barcelona
3. Olympiakos
4. Sporting

Gruppe E

1. Spartak Moskva
2. Sevilla
3. Liverpool
4. Maribor

Gruppe F:

1. Shakhtar Donetsk
2. Manchester City
3. Napoli
4. Feyenoord

Gruppe G:

1. AS Monaco
2. FC Porto
3. Besiktas
4. RB Leipzig

Gruppe H:

1. Real Madrid
2. Borussia Dortmund
3. Tottenham
4. APOEL

Har du innspill til journalisten?
[email protected]