Liverpool FC bekrefter Keita-avtale

Liverpool FC bekrefter at klubben har kommet til enighet med RB Leipzig om en fremtidig overgang for Naby Keita.

29. aug 2017 kl 09.05 Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter Keita-avtalen på sine offisielle nettsider. 22-åringen vil bli Liverpools eiendom den 1. juli 2018.

Keita kom til Leipzig fra Red Bull Salzburg så sent som i 2016, og scoret åtte mål på 31 Bundesliga-kamper forrige sesong.

Vil følge Liverpool på avstand

– Jeg er glad for at partene har kommet til enighet, slik at jeg kan slutte meg til Liverpool FC neste sommer. Da vil jeg bli en del av et prosjekt som jeg synes ser veldig spennende ut, sier landslagsspilleren fra Guinea.

– Jeg skal gi absolutt alt for RBL i den tiden jeg har igjen i klubben. Jeg har gitt alt hver gang jeg har trukket på meg trøyen, og det vil jeg fortsette med helt til siste slutt, legger afrikaneren til.

– Nå som fremtiden min er avklart, kan jeg fokusere på å hjelpe RBL til å oppnå store ting denne sesongen. Frem til jeg slutter meg til min nye klubb, neste sommer, vil jeg være en interessert supporter fra avstand.

Overgangssummen

Tyske Bild hevder at Liverpool betaler 75 millioner euro (69,4 millioner pund) for Keita dersom Leipzig kvalifiserer seg for neste sesongs Champions League. Dersom Bundesligaklubben sikrer seg en plass i Europa League blir overgangssummen 70 millioner euro (64,8 millioner pund). Dersom Leipzig ikke klarer å kvalifisere seg for deltakelse i noen av europacupene neste sesong blir overgangssummen 65 millioner euro (60,2 millioner pund).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]