Liverpool FC bekrefter utlån av Origi

Divock Origi blir lånt ut til Wolfsburg ut denne sesongen. Liverpool har fått svært gode betingelser.

31. aug 2017 kl 16.22 Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter på sine offisielle nettsider at Divock Origi har fullført en låneovergang til Wolfsburg. Den belgiske landslagsspissen vil tilbringe sesongen 2017-18 i Bundesliga-klubben, etter at klubbene ble enige om en midlertidig overgang like før transferdeadline.

Origi har spilt en kamp for Liverpool denne sesongen, da han kom inn fra benken mot Watford i ligaåpningen.

22-åringen, som skrev under for Liverpool i 2014 for så å bli lånt ut til Lille som han ble hentet fra, har gjort 21 mål på 77 kamper for Anfield-klubben.

James Pearce i Liverpool Echo skriver at Wolfsburg vil betale hele Origis lønn under utlånet, og Bundesliga-klubben betaler i tillegg rundt 6 millioner pund for å få låne den belgiske landslagsspilleren.

Kan hentes hjem i januar

Wolfsburg-manager Andries Jonker er villig til å gi Origi fast spilletid, slik Jürgen Klopp mener er nødvendig for at angriperen skal utvikle seg som spiller.

Echo forstår det slik at Wolfsburg ikke har noen opsjon på å kjøpe Origi etter at låneavtalen er utløpt. Klopp anser Origi som en del av sine fremtidsplaner på lang sikt.

Newcastle og Tottenham ønsket seg også Origi, men Liverpool foretrakk en overgang til en utenlandsk klubb. Bayer Leverkusen og Werder Bremen var også interesserte, men Wolfsburg kom med det mest attraktive tilbudet.

The Times-journalist Paul Joyce opplyser at Liverpool insisterte på å få med en klausul i avtalen som gjør at Anfield-klubben kan hente tilbake Origi allerede i januar dersom det viser seg å være nødvendig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]