Lot seg imponere av ungguttene

Manageren er glad for å ha Dominic Solanke i stallen.

5. aug 2017 kl 21.05 Marius Rabben

Liverpool vant sin sjette av totalt åtte treningskamper for sommeren da Athletic Club ble slått 3–1 på Aviva Stadium i Dublin lørdag.

– I første omgang var den første halvtimen god, så rotet vi med organiseringen de 15 siste minuttene, sier Jürgen Klopp til LFCTV.

– Tok et nytt steg

– I andre omgang gjorde vi mange forandringer. Det var ikke et A-lag eller B-lag, men du kunne se at noen av de unge spillerne ta et nytt steg.

Roberto Firmino ga laget ledelsen på et straffespark han selv skaffet etter 21 minutter, før Iñaki Williams utliknet etter en forsvarsfeil. I pausen gjorde Klopp ti bytter.

Kun Simon Mignolet ble værende på banen, og spillere som Ben Woodburn, Dominic Solanke, Ryan Kent og Ovie Ejaria kom innpå. Førstnevnte sendte Liverpool tilbake i ledelsen med et vakkert skudd like før timen.

KJEMPETREFF:
KJEMPETREFF:  Woodburn fintet seg fri og satte ballen vakkert bort i hjørnet med venstrefoten.

– Man så at han slet litt da han akkurat hadde kommet inn, men så scoret han et mål og «boom», alt virket plutselig mulig, fortsetter manageren.

– Ser ikke ut som en unggutt

Liverpool styrte det meste etter sidebyttet, og ti minutter før slutt fastsatte Solanke sluttresultatet med hodet etter et kreminnlegg fra Ragnar Klavan. Solanke steg til værs og stanget ballen forbi keeper.

– Dom (Solanke), det er bare bra. Han ser ikke ut som en unggutt, men det er han. Det er godt å ha dette alternativet, sier Klopp med et bredt glis.

Etter oppgjøret skryter han av atmosfæren i den irske hovedstaden.

– Det er utrolig. Stemningen, det var «crazy» da vi kjørte gjennom byen, under kampen var den enestående og det samme etter.

– Kommer til å være forberedt

Nå gjenstår det bare én uke før alvoret og Premier League starter for fullt mot Watford på Vicarage Road.

– Vi må få friske bein nå, svarer Klopp om hva dagene skal brukes til fremover.

– Taktiske ting, litt om systemet og forberedelser. Vi kommer til å være forberedt, og det skal være nok til å vinne. Ja, jeg er spent (på den nye sesongen). Jeg er glad for at vi kan komme i gang!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]