Mangler Neuer og Bernat

Liverpool står overfor sommerens tøffeste oppgave på Allianz Arena i kveld.

1. aug 2017 kl 10.11 Marius Rabben

De helrøde får bryne seg på regjerende Bundesliga-mester Bayern München når Audi Cup sparkes i gang tirsdag.

Mannskapet til Carlo Ancelotti er hjemme igjen etter en 12-dagersturne i Kina og Singapore, der laget slo Chelsea (3–2), men tapte for Arsenal (2–3 på straffer), AC Milan (0–4) og Inter (0–4) i International Champions Cup.

– En viktig test

Nå er kampene i Audi Cup de siste gjennomkjøringene før Bayerns sesong starter med en supercupfinale mot cupmester Borussia Dortmund kommende lørdag.

– Dette er en viktig test for oss før den første konkurransekampen denne sesongen. Det er en flott turnering med gode lag, sier Ancelotti, ifølge fcbayern.com.

Sammen med Bayern og Liverpool er Atlético Madrid og Napoli med i miniturneringen i München. Atlético og Napoli åpner Audi Cup kl. 17.45, mens Bayern og Liverpool møtes kl. 20.30.

I FOKUS:
I FOKUS:  Det er ikke akkurat ukjente managerprofiler som skal lede de fire storklubbene i Audi Cup.

Vinnerne møter hverandre i en finale i morgen, og taperne møtes i en bronsefinale. Alle kampene sendes direkte på Viasat Fotball og Viaplay.

Ribéry usikker

For vertsklubben regnes alle som skadefrie utenom keeper Manuel Neuer og forsvarsspiller Juan Bernat.

Ifølge Ancelotti må imidlertid spillerne som deltok i Confederations Cup, Arturo Vidal (Chile) og Joshua Kimminch (Tyskland), som kom i gang med pre-season lørdag, trolig vente til onsdagens kamp.

Franck Ribéry trente ikke som normalt mandag, og det blir tatt en vurdering i dag.

Jérôme Boateng har slitt med en skade, men skal være aktuell for å spille allerede i kveld. Situasjonen er ifølge manageren ganske lik for Arjen Robben, som får spille i dag eller i morgen.

Håper på LFC i Champions League

Jürgen Klopp må på sin side klare seg uten Nathaniel Clyne, Divock Origi, Joe Gomez, Danny Ings og Danny Ward.

– Liverpool hadde en fantastisk sesong i fjor. De spilte veldig bra. De kjempet om tittelen og nådde kvalifiseringen til Champions League, svarer Ancelotti på spørsmål om de røde.

GOD FORM:
GOD FORM:  Liverpool vant 3–0 i den første kampen på tysk jord mot Hertha BSC, og har gjennom sommeren vunnet fire av fem kamper, der den øvrige endte uavgjort.

– Jeg tror Champions League vil bli tøffere denne sesongen fordi det er veldig viktige engelske lag med i turneringen i United, City, Chelsea, Tottenham, Liverpool.

– Jeg tror og håper Jürgen vinner kvalifiseringsrunden, slik at Liverpool bidrar til å gjøre turneringen bedre. Da vil det bli mer vanskelig å vinne.

Før oppholdet i Asia spilte og vant Bayern fire kamper på tysk jord. De åpnet med komfortable seire mot BCF Wolfratshausen (4–1) og FSV Erlangen-Bruck (9–1), og slo ligakollegene Hoffenheim (1–0) og Werder Bremen (2–0) uten å slippe inn mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]